ЗНАЊА И ВЕШТИНЕ ЗА УСПЕШНИЈА ПОЉОПРИВРЕДНА ГАЗДИНСТВА ИЗ РЕГИОНА БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ

У оквиру регионалног пројекта “Укуси Региона – Промовисање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу за унапређење економских капацитета породичних газдинстава” који реализује Регионална развојна агенција “Браничево-Подунавље” у сарадњи са партнерима и сарадницима из Региона, током марта и априла месеца реализује се Програм обука за произвођаче пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу у Региону Браничево-Подунавље.

Након успешно одржане прве обуке на тему „Маркетинг и брендирање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу“, која је одржана у петак, 22. марта у просторијама компаније Супериор у Великој Плани, током ове недеље, планирано је одржавање још две обуке:

Обука на тему „Унапређење пољопривредно-прехрамбених производа из сектора прераде млека – производња аутохтоних врста сирева“ биће одржана у Kомплексу Јенић у Ждрелу (Петровац на Млави), у четвртак 28. марта, са почетком у 10.00 часова. У оквиру стручног предавања дипл.инг.прех.тех. Лазара Милетића, биће речи о технологији и опреми за производњу сира, минималним хигијенским условима и процесу регистрације, односно квалитативним особинама типичних врста сирева из нашег Региона.

Обука на тему „Сеоски туризам – прилика за веће приходе сеоских газдинстава“, биће одржана у Туристичком Инфо-центру Равништарка у Kучеву, у петак 29. марта, са почетком у 10.00 часова. Стручни предавач биће др Милош Ћурувија, а теме о којима ће бити говора укључују аспекте уређења, опремања и минималних санитарно-техничких услова објеката, услуге у сеоском туризму и основама маркетинга и продаје.

Након реализације Програма обука, заинтересовани учесници ће имати могућност стручне менторске подршке у даљим конкретним корацима на унапређењу или покретању своје производње, уз подршку и у области пословног повезивања и унапређења промоције њихових производа. Обуке су намењене превасходно власницима и члановима пољопривредних газдинстава, предузетницима и члановима задруга и удружења произвођача, као и агро-бизнисима из Региона, који се већ баве неком производњом и хтели би да је унапреде или тек поседују одређене ресурсе, вољу и жељу да започну властиту производњу или пружање услуга у сеоском туризму.

Овим путем позивамо све заинтересоване учеснике да се пријаве најкасније 1 дан пре одржавања појединачне обуке, путем мејла или телефона Ивани Антонијевић на следеће контакте: ивана.антонијевиц@рра-бп.рс, 012/510 824, 060/5 100 500.

Иначе, Пројекат „Укуси Региона“ је дизајниран на основу Регионалне стратегије руралног развоја за регион Браничево-Подунавље 2016-2020 и настоји да допринесе унапређењу конкурентности сектора пољопривреде и бољој позиционираности пољопривредно-прехрамбених производа из Региона на тржишту, као и унапређењу диверсификације руралне привреде, кроз развој предузетништва и промоцију руралног туризма.

Пројекат се спроводи у периоду од 24. октобра 2018 до 24. јула 2019. године, а вредност пројекта износи 22.000$. Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта „Помоћ трговини – Подршка производним капацитетима сектора агро-индустрије у Србији“ који реализују Програм развоја Уједињених нација (УНДП) и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз финансијску подршку Руске федерације. Више информација о Пројекту и активностима, можете добити на Интернет странама Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ www.rra-bp.rs.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/54616-2/