Početna » ЗВАНИЧНО ОТВОРЕНА 135. СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН

ЗВАНИЧНО ОТВОРЕНА 135. СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН

од Паланка данас
0 Коментар

Девојка Смедеревка је из руку деспота Ђурђа вечерас примила кључеве града, уз чувено „Смедерево вазда отворено“, па је тако могла да почне 135. Смедеревска јесен.

На то, званично отварање традиционалне туристичко-привредне манифестације, први су Улицом Kраља Петра првог на централни градски трг стигли грандиозни грозд, потом и Ђурађ и Јерина у пратњи свите, витезова и стегоноша.

Бину су својим присуством украсили и чланови културно-уметничких друштава и глумци ПАТОС-а, а био је ту и неизоставни Брана Нушић.

У наредна три дана Смедерево ће бити још једном град грожђа и вина, због тога су ту бројне тезге, а за домаћи живаљ и увек бројне госте о овој згоди, припремљен је богат програм, концерти, изложбе и разна друга културна догађања, баш као и спортски сусрети.

Смедеревска јесен најстарија је манифестације те врсте. Грозд, њен симбол, остаће на тргу до недеље у 18 сати, када ће њиме моћи да се осладе они који се ту затекну.

Извор Подунавље.инфо

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept