Početna » РХМЗ ОБЈАВИО ПРОГНОЗУ ЗА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА-ЖУТИ МЕТЕО АЛАРМ НА СНАЗИ У ВЕЋЕМ ДЕЛУ СРБИЈЕ

РХМЗ ОБЈАВИО ПРОГНОЗУ ЗА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА-ЖУТИ МЕТЕО АЛАРМ НА СНАЗИ У ВЕЋЕМ ДЕЛУ СРБИЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Републички хидрометеоролошки завод објавио је нову прогнозу за наредних седам дана.

– У наредних 7 дана задржаће се топло и стабилно време. Ујутру свеже, али без јутарњих мразева, у нижим пределима са маглом, која се понегде може задржати и пре подне.

Током дана преовлађиваће сунчано са максималном температуром изнад просека, у већини места од 20 до 24 °Ц“ , најавио је РХМЗ.У суботу јутро хладно и понегде магловито, а током дана релативно топло за ово доба године и претежно сунчано са мало облака, ређе са сумаглицом. Ветар слаб источни и североисточни или променљив. Притисак изнад нормале. Минимална температура од 2°Ц до 10°Ц, а максимална од 19°Ц до 22°Ц. Увече суво.

У недељу и почетком идуће седмице се задржава претежно сунчано током дана и топлије од просека. Јутра свежија, понегде са маглом. Максималне температуре од 20°Ц до 24°Ц.

На снази метео аларм

Због магле, у већем делу Србије на снази је жути метео аларм. Упозорење важи за све пределе, изузев Београда, Шумадије, Поморавља и источне Србије. Жути метео аларм значи да време може бити потенцијално опасно.- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике, наводи се на сајту РХМЗ-а.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept