Početna » ПРВАЦИ У АЗАЊИ ТРАДИЦИОНАЛНО ЛОМИЛИ БОЖИЋЊУ ЧЕСНИЦУ

ПРВАЦИ У АЗАЊИ ТРАДИЦИОНАЛНО ЛОМИЛИ БОЖИЋЊУ ЧЕСНИЦУ

“Христос се рађа – славите! Христос с небеса – у сусрет му изађите! Христос на земљи – узнесите се!Певај Господу сва земљо!У весељу пој народе- Јер Он се прослави.”

од Паланка данас
0 Коментар

Традиционално и овог Божића за ученике првог разреда Основне школе”Радомир Лазић ” из Азање уприличено је ломљење божићне чеснице у парохијском дому храма “Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана”




Све је почело давне 2002.године, и са несмањеним еланом, ентузијазмом и залагањем како ученика и њихових учитеља исто тако и вероучитеља и свештенства овог Светог Храма,траје у континуитету све до данас.

Оно што је добро не треба мењати,а јесте добро и јединствено јер знамо да у нашем намесништву не постоји ни једна школа која негује овај обичај.

После Свете Литургије коју су у препуном храму служили протојереј Драгиша Јелић и јереј Страхиња Савковић и пригодног програма који су припремили ђаци прваци  наше школе,приступили смо ломљењу чеснице.

Ове године златник је даривала Црква у Азањи и тај златник је припао ученици Стефанији Живковић. Сви ученици су добили пакетић од школе и  пригодан поклон од дародавца који је инсистирао да се његово име не помиње.Неизмерно смо захвални нашој Цркви и анонимном дародавцу коме желимо свако непролазно добро од Богомладенца Христа.

Честитамо вам празник вечне радости уз традиционални поздрав:Мир Божји – Христос се роди!



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept