Početna » ПРОВЕРИТЕ КАЗНЕ И РОК ВАЖЕЊА ПАСОША ПРЕ ПОЛАСКА НА ПУТ

ПРОВЕРИТЕ КАЗНЕ И РОК ВАЖЕЊА ПАСОША ПРЕ ПОЛАСКА НА ПУТ

Kрећу летовања, а пре него што кренете на путовање, важно је да проверите да ли сте платили све казне како бисте избегли непријатности на граници. Многи путници су се суочили са задржавањима на граници због неплаћених казни, што је могло да резултира чак и сатима проведеним на полицијским станицама.

од Паланка данас
0 Коментар

Један пример долази из искуства једног Митровчанина који је путовао са породицом у Грчку. Уместо да брзо стигну до плаже, летовање је каснило неколико дана. На граници са Македонијом, породицу су зауставили на пасошкој контроли и задржали целог дана у полицијској станици.



Слично искуство имала је и једна жена која је путовала у Мађарску, а због непријављене враћене нестале таблице задржана је на граници неколико сати.

Kо све може бити враћен са границе и због чега?

Свако ко није платио било коју казну може се наћи на потерници. Без обзира на врсту прекршаја или износ новчане казне, неплаћена казна по прекршајном налогу или пресуди Прекршајног суда може бити основ за издавање потернице.

Једна Митровчанка је испричала како су њени пријатељи кренули на летовање, али је њен муж био ухапшен на аеродрому и искључен са лета. Провео је неколико сати у полицијској станици док се папирологија није средила и казна је и плаћена. У овом случају, проблем није била само неплаћена казна, већ потерница која је била расписана због неодазивања на позиве суда.

Полиција може забранити излазак из земље само ако је расписана потерница због неодазивања на судске позиве. Потерница се може издати и за неплаћену половину прекршајног налога ако прва половина није плаћена у року од осам дана.

Грађани могу проверити све неплаћене казне путем Регистрарне евиденције неплаћених новчаних казни. Такође, могу бити онемогућени да напусте земљу уколико се против њих води прекршајни поступак, а суд је издао општу наредбу за довођење. У Сремској Мировици можете проверити евиденцију неплаћених казни и у Суду.

Ако је у питању саобраћајна казна, можете је платити на граници и наставити путовање.

Важно је напоменути да ће вас са аеродрома и граничних прелаза вратити уколико вам пасош истиче за мање од три месеца. Ова мера се посебно односи на путовања у земље Европске уније и потписнице Шенгенског споразума. С обзиром на то да би важност пасоша могла бити доведена у питање уколико истиче у кратком року, препоручује се да се овакви случајеви избегну.

Да бисте себе заштитили од оваквих ситуација, препоручује се да пре путовања проверите своју казнену евиденцију, измирите све неплаћене казне и обезбедите ваљан пасош са довољним периодом важења.



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept