Početna » ЈЕДАН ВРЕЛИ ТАЛАС ЈЕЊАВА: Ево када нас очекује следећи

ЈЕДАН ВРЕЛИ ТАЛАС ЈЕЊАВА: Ево када нас очекује следећи

Метеоролог Иван Ристић изјавио је да ће у наредном периоду температуре у Србији падати и да почетак јула неће бити претерано топао.

„У наредном периоду очекује нас промењиво време, а то је можда још и горе за здравље људи, јер ако су сваки дан спарине и кише, то свако од нас осећа“, рекао је он за Тањуг.


Према речима Ристића, нови топлотни талас нас очекује у другој половини јула, док ће температуре од око 40 степени поново бити око 24. јула.

„Kако будемо ишли према почетку јула, температуре ће полако све више падати, тако да ће се наћи поново у том неком опсегу између 25°Ц и 30°Ц, које можемо некако да толеришемо, чак и са већом влагом“, рекао је он.
Ристић је навео и да су сви претходних 12 месеци од јуна прошле године рекордни и најтоплији од 1960. не само у Србији, већ и на планети, а најтоплији регион је Балкан.

„Значи, на планети Земљи највише одступање од нормалне температуре има Балкан са око 2,5 степена, а Босна и Херцеговина од земаља је најтоплија на планети“, рекао је он.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept