Početna » (ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „МУЛТИХРОМАТСКИ СВЕТОВИ У МЕМОРИЈАЛНОЈ ГАЛЕРИЈИ „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „МУЛТИХРОМАТСКИ СВЕТОВИ У МЕМОРИЈАЛНОЈ ГАЛЕРИЈИ „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

У Меморијалној галерији ''Душан Старчевић'' отворена изложба је изложба Јанка Илића „Мултихроматски светови”

Изложба ,,Мултихроматски светови“ истражује интеракцију боја и форми кроз дигиталну графику, представљајући свет у коме боје комуницирају, мењају се и стварају нове димензије стварности.



Радови приказују симбиозу природе и урбаног простора, улазећи у дубине космоса, откривајући лепоту и хаос који постоје у нашој свакодневици и машти. Комбинујући различите боје и облике, кроз вертикалне и хоризонталне сегментацијеНа изложби је изложено 27 дигиталних графика.

Јанко Илић рођен је 2001. године у Крагујевцу, тренутно је студент четврте године Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, одсек Ликовне уметности, модул: графика. Учествовао је на више од двадесет групних жирираних изложби, добитник је треће награде за графику на Међународном бијеналу цртежа и графике у Смедеревској Паланци.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept