Početna » ВЕСИЋ НАЈАВИО: Поскупљују возне карте

ВЕСИЋ НАЈАВИО: Поскупљују возне карте

До краја године ће бити готова брза пруга Београд-Суботица и поскупеће возне карте, па ће карта од Београда до Суботице коштати око 1.100 динара.

Током гостовања у емисији на РТС-у, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је да ће возне карте ускоро поскупети.



– Да, поскупеће, зато што су цене карата ниже у неким местима и дупло него карта у аутобусу. И тако нису поскупеле неколико година, тако да је Скупштина акционарског друштва ‘Србија-воза’ то предложила, Влада је то прихватила и то је и даље најјефтиније, аутобуска карта између Београда и Суботице је 1.650 динара, а вожња ће бити, када буде пуштено, мало више од 1.100 динара. А много је комфорније и боље да се возите возом – рекао је Весић.

Весић је за РТС рекао и да ће од следеће године бити уведени попусти за путарину за електричне аутомобиле.
Како је навео, таг за наплату путарине је јединствен са Северном Македонијом и Црном Гором, а требало би да се такав аранжман направи и са Грчком.

Весић је рекао да се од наплате путарине ове године очекује приход до 50 милијарди динара, а наредне године и око 80 милијарди.

 



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept