Početna » ПРОВЕРИТЕ ИЗНОС ВАШЕ ПЕНЗИЈЕ: Пет корака Вас води до информације да ли послодавац плаћа доприносе и колика ће Вам бити пензија

ПРОВЕРИТЕ ИЗНОС ВАШЕ ПЕНЗИЈЕ: Пет корака Вас води до информације да ли послодавац плаћа доприносе и колика ће Вам бити пензија

Напредни електронски сервиси Фонда ПИО “Мој стаж и моја пензија” и “е-Калкулатор”, намењени су грађанима који желе да се информишу о стажу осигурања или да добију оквирну пројекцију висине будуће пензије и за коришћење ових сервиса неопходно је да имају еИД број грађана.

Како је саопштено на Фејбук профилу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, за осигуранике који немају еИД грађана, на сајту Фонда ПИО доступан је електронски сервис „Увид у податке матичне евиденције“, за чије коришћење је неопходан само ПИН код.



Уз ПИН код, који се добија на шалтерима Фонда, једним одласком у било коју филијалу или службу филијале, грађани могу неограничени број пута да приступе личним подацима у бази матичне евиденције и провере да ли су их послодавци уредно пријавили и одјавили, да ли и колико стажа осигурања имају евидентирано по годинама, као и износe зарада и доприноса за ПИО.

 

фотоп ио фонд



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept