Početna » БЕСПОВРАТНА ПОМОЋ ЗА ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

БЕСПОВРАТНА ПОМОЋ ЗА ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

Министарство привреде додељује бесповратну помоћ предузетницама и микро предузећима које су основале или заступају жене, а које производе храну на селу. За овај програм биће издвојено 30 милиона динара.

Бесповратна средства се одобравају у висини од 100 одсто вредности инвестиционог улагања, у распону од 300.000 до 500.000 динара.



Овај новац може бити употребљен за куповину нове опреме која се користи за складиштење, прераду и паковање пољопривредних производа.

Такође, средства су намењена и за набавку репроматеријала чији трошкови набавке могу да учествују до 25 одсто у структури укупног улагања (набавка репроматеријала не може бити целокупно инвестиционо улагање – већ само до 25 одсто укупне вредности), док се преостали део мора односити на опрему.

Јавни позив биће отворен до 10. септембра 2024. године.

Право да се пријаве на конкурс имају фирме која су у Агенцији за привредне регистре (АПР) разврстана као микро правна лица, као и предузетнице.

У привредном друштву које има више оснивача, минимални удео, који мора бити у власништву једне или више жена, јесте 50 одсто.

У привредном друштву које има више законских заступника односно код предузетника који има више пословођа, сви они морају бити жене.

Право да се пријаве на јавни позив имају и привредни субјекти чији оснивачи су физичка лица која су страни држављани са пребивалиштем у Србији, уз испуњење свих осталих услова програма.

Јавни позив и пратећа документација су објављени на интернет страници Министарства и на Порталу предузетништва.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept