Početna » МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА: Превентивне прегледе обавило 16.000 грађана

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА: Превентивне прегледе обавило 16.000 грађана

Данас је у више од 160 здравствених установа широм Србије укупно 15.917 грађана обавило превентивне прегледе.

Министар здравља Златибор Лончар захвалио је свим грађанима који су и данас указали поверење својим лекарима и у некој од здравствених установа проверили своје здравље.



Такође, захвалио је и лекарима, који су и овога пута, како је рекао максимално одговорно и апсолутно професионално обавили прегледе грађана.

„Јако нам је важно да грађани прихвате превенцију као основ очувања здравља, а данашњи одзив, у јеку годишњих одмора, говори да то полако успевамо“, рекао је Лончар.

Он је поручио да превенција спасава животе.

„Ми се у Министарству здравља трудимо да слушамо грађане, њихове потребе, као и критике, сугестије и идеје, и зато настављамо са овом акцијом, још јаче, од септембра. Велика захвалност свим здравственим радницима на труду и професионалном приступу, то је оно што нам треба, само тако јачамо поверење грађана у наш систем“, истакао је он.

Сви грађани, са или без здравственог осигурања, могли су данас од 08.00 до 17.00 часова, без заказивања и упута, да обаве преглед код специјалисте ендокринологије, ураде ултразвук штитне жлезде, измере крвни притисак, ураде ЕКГ, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама.

И овога пута, сви пацијенти код којих је уочена неправилност приликом прегледа или у резултатима, одмах су упућивани на даљу дијагностику.

Како наводи Министарство здравља, од почетка ове акције преглед је обавило близу 115.000 хиљада грађана.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept