Početna » КАДА СЕ СТИЧЕ ПРАВО НА НОВЧАНУ НАКНАДУ ЗА ТЕЛЕСНО ОШТЕЋЕЊЕ То је могуће само у ова два случаја, кажу надлежни

КАДА СЕ СТИЧЕ ПРАВО НА НОВЧАНУ НАКНАДУ ЗА ТЕЛЕСНО ОШТЕЋЕЊЕ То је могуће само у ова два случаја, кажу надлежни

Читаоца из Босилеграда занимало је да ли има право на новчану накнаду за телесно оштећење због здравственог стања које је доживео пре неколико година.

Лечен сам у Клиничком центру Ниш у септембру 2020. године од инфаркта и отпуштен на даље лечење о чему као доказ прилажем отпусну листу, навео је он у допису Фонду ПИО.

Он тражи да му Фонд да упутство о томе да ли испуњава услове за стицање додатка на телесно оштећење, без обзира на проведено време без потраживања ове накнаде.



Из Фонда ПИО, међутим, наводе да право на новчану накнаду за телесно оштећење може да се оствари ако је узрок настанка телесног оштећења повреда на раду или професионално обољење под условом да телесно оштећење износи најмање 30 одсто.

Али, како је читалац корисник пензије од 1989. године, узрок настанка његовог телесног оштећења може бити само болест.

Уколико поднесете захтев за остваривање права на накнаду, биће одређен само степен телесног оштећења, без права на новчану накнаду, истакли су у одговору.

Право на новчану накнаду за телесно оштећење не може да се оствари ако је телесно оштећење настало као последица болести или је проузроковано повредом ван рада, закључује Фонд.

пензионисани.бизпортал.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept