Početna » АКО НЕ ДОСТАВИТЕ НА ВРЕМЕ ОВАЈ ПАПИР, ОСТАЈЕТЕ БЕЗ ДЕВИЗНЕ ПЕНЗИЈЕ; Ево који документ траже да ДОНЕСЕТЕ ЛИЧНО, ИНАЧЕ НИШТА ОД ПАРА

АКО НЕ ДОСТАВИТЕ НА ВРЕМЕ ОВАЈ ПАПИР, ОСТАЈЕТЕ БЕЗ ДЕВИЗНЕ ПЕНЗИЈЕ; Ево који документ траже да ДОНЕСЕТЕ ЛИЧНО, ИНАЧЕ НИШТА ОД ПАРА

Многи пензионери део својих принадлежности зарадили су и у иностранству.

Ипак, исплата девизних пензија није сасвим аутоматска, а ево и зашто.

Исплату пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања Фонд ПИО врши корисницима у разним крајевима света, под условима предвиђеним међународним уговорима о социјалном осигурању или под условом реципроцитета уколико са односном државом не постоји закључен међународни уговор о социјалном осигурању. Пензије и новчане накнаде исплаћују се на рачуне нешто више од 50.000 корисника који живе у државама насталим на простору бивше СФРЈ, а принадлежности добија и око 13.000 корисника који живе у некој од још 28 земаља.



Пензионерима који живе у републикама бивше СФРЈ пензије се исплаћују око 10. у месецу за претходни месец. Када је реч о осталим државама, због високих провизија банака оне стижу квартално, док се у случају изузетно ниских износа исплаћују шестомесечно. Ове исплате су углавном од 12. до 15. у месецу.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept