Početna » НОВЕ ЦЕНЕ РЕПУБЛИЧКИХ АДМИНИСТРАТИВНИХ ТАКСИ

НОВЕ ЦЕНЕ РЕПУБЛИЧКИХ АДМИНИСТРАТИВНИХ ТАКСИ

У Србији се од четвртка, 1. августа, примењују нови износи републичких административних такси (РАТ) које су прописане Законом о републичким админстративним таксама, објавила је Пореска управа (ПУ) Србије.

Како је наведено на сајту Пореске управе, од 1. августа административна такса за тарифни број 1 за захтев је 400 динара, док је за тарифни број 4 за захтев за потврђивање резидентства за потребе примене уговора о избегавању двоструког опорезивања закључених између Републике Србије и других земаља за физичка лица 2.180 динара, а за правна лица 5.970 динара.



Републичка административна такса за тарифни број 7 за жалбу на решење Пореске управе донето у управном поступку од данас је 2.460 динара, за тарифни број 9 за решење 690 динара, за тарифни број 11 за уверење, односно потврду је 400 динара, док је административна такса за тарифни број 13 за препис акта, односно списа, по полутабаку оригинала 510 динара.

ПУ је као пример навела да се од данас захтев за издавање пореског уверења таксира износом од 800 динара, од којих је захтев 400 динара, а уверење 400 динара, док се захтев за одлагање плаћања дугованог пореза таксира 1.090 динара, односно захтев од 400 динара плус решење од 690 динара.

Извор: Еуронеwс.рс


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept