Početna » ЗА 20.000 € ОД ДРЖАВЕ НИЈЕ ВАЖНО ОДМАХ ИМАТИ СВЕ ПАПИРЕ, ВЕЋ ИСПОШТОВАТИ ОВАЈ РОК: Новац сигурно стиже само под једним условом

ЗА 20.000 € ОД ДРЖАВЕ НИЈЕ ВАЖНО ОДМАХ ИМАТИ СВЕ ПАПИРЕ, ВЕЋ ИСПОШТОВАТИ ОВАЈ РОК: Новац сигурно стиже само под једним условом

На адресу државне комисије за помоћ при куповини првог стана до сада је стигло 1.405 захтева, а до сада је 720 позитивно решено. Све те маме су добиле новац и успеле су да уз субвенцију државе реше стамбено питање. Право на државну субвенцију за куповину првог стана у износу од 20.000 евра имају све мајке без обзира које им је дете по реду.

Према речима Немање Старовића, министра за рад и запошљавање, у последња два месеца повећан је број поднетих захтева што довољно говори о томе колико је ова мера државе значајна за родитеље.

– До сада је одбијено свега 78 захтева и то углавном због неблаговременог подношења докумената. Зато апелујем на мајке да на време поднесу захтев, а за то имају 365 дана од порођаја – рекао је министар за ТВ Прва.


Све се, како је нагласио, завршава у локалним самоуправама у којима маме имају пребивалиште или купују стан, а све детаљније информације о условима могу да пронађу и на сајту министарстава рада и демографије. Уколико и даље имају евентуалне нејасноће могу да их реше и у разговору са референтима у општинама који су задужени за ова питања.

Важно је напоменути да је најважнији услов који мора да се испуни да се купује прва некретнина, да мајка и њен брачни партнер немају стан или кућу у власништву, као и да је нису имали, али и да породични приходи домаћинства у збиру не прелазе износ две просечне плате, што је сада око 200.000 динара.

– Идеја је да се помогне оним мајкама које имају потешкоћу приликом стицања своје прве некретнине. Важно је да чак и ако немају потпуну документацију поднесу захтев у прописаном року како би ушле у процедуру, касније може да се сачека неки додатни папир – рекао је министар.

Министар Старовић је најавио да ће изменама и допунама Закона о финансијској подршци породицама са децом које се спремају за јесење заседање Парламента бити поједностављене процедуре око примене ове уредбе и на тај начин биће решене све недоумице на које се у протекле две и по године од њене примене наилазило у пракси.

Бизнис.курир.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept