Početna » НАРЕДНИХ ДАНА СВЕ ТОПЛИЈЕ: РХМЗ издао упозорења због топлотног таласа, од овог датума ПОЧИЊЕ ДА ПРЖИ

НАРЕДНИХ ДАНА СВЕ ТОПЛИЈЕ: РХМЗ издао упозорења због топлотног таласа, од овог датума ПОЧИЊЕ ДА ПРЖИ

Пред нама тропски дани, РХМЗ издао два упозорења

У Србији и данас високе температуре које је доноси нови топлотни талас.

Наиме, према најновијем упозорењу РХМЗ-а, данас максимална температура кретаће се од 31 до 34 степена, за викенд и у понеделјак од 32 до 37 степени, а од наредног уторка (13.08) још топлије, од 35 до 40 степени.



У брдско-планинским пределима данас променљиво облачно време, понегде с краткотрајном кишом или пљусковима с грмљавином.

Дуваће слаб и умерен ветар који ће после подне на северу и истоку бити краткотрајно и јак, северозападни.

У Београду данас делимично облачно, у току дана претежно сунчано и топло време. Дуваће слаб и умерен, северозападни ветар. Најнижа температура од 17 до 22, а највиша око 33 степена

У Београду за викенд и у понеделјак од 34 до 36 степени, а од наредног уторка још топлије – око 38 степени.

Биометеоролошка прогноза

Релативно поволјан утицај биометеоролошких прилика може условити смањење тегоба код већине хроничних болесника. Особама са срчаним проблемима се и далје саветује опрез. Метеоропатске реакције су могуће у виду променлјивог расположења и главоболје.

Када је реч о УВ индексу, означен је бројевима седам и шест, што значи да је ниво зрачења висок.

Потребно је избегавати излагање директном сунцу у периоду од 10 до 16 часова. Треба користити препарате са заштитним фактором у свим временским условима, у свакој сезони. Препоручљиво је користити фактор заштите од сунца СПФ-30 и више, који штити од УВА и УВБ зрачења.

Детаљна прогноза за наредне дане

Субота

Претежно сунчано и топло. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку од средине дана повремено јак, северозападни. Најнижа температура од 14 до 21 степен, а највиша од 32 до 36 степени.

Недеља

Сунчано и топло. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 14 до 21 степен, а највиша од 32 до 37 степени.

Понедељак

Сунчано и веома топло. Ветар слаб до умерен, променљив. Најнижа температура од 15 до 22 степена, а највиша од 33 до 37 степени.

Прогноза времена за наредних пет дана

Сунчано и веома топло са максималном температуром у већини места од 35 до 38 степени, локално и до 40 степени. Уз локални развој облачности у брдско-планинским пределима, а крајем периода и на северу Србије, је могућа ретка појава краткотрајне кише или пљуска с грмљавином.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept