Početna » Кренули први возови! Огласио се в.д. директора Србијавоза: Данас потпуно редован железнички саобраћај

Кренули први возови! Огласио се в.д. директора Србијавоза: Данас потпуно редован железнички саобраћај

Вршилац дужности директора Србијавоза Иван Булајић изјавио је да је јутрос од 6.45 железнички саобраћај у потпуности нормализован, након што су синоћ учесници протеста блокирали железничке станице “Прокоп” и “Нови Београд”.

“Први возови су кренули да пристижу. У току дана очекујемо да више од 10.000 путника буде отпремљено или примљено на станици у Прокопу и да даље саобраћај тече нормално”, рекао је Булајић за Тањуг.
Истакао је да ће данас у потпуности бити редован железнички саобраћај. Он је додао да је синоћ ситуација била доста тешка и да је велики број возова отказан или скраћен на својој рути због блокада пруге.



“На линији Београд-Нови Сад имамо преко 30 полазака у једном и 30 полазака у другом правцу, што ће сасвим извесно бити довољни капацитет да ако је и неко остао, може да се врати својој кући”, рекао је Булајић. Истакао је да су запослени у Србијавозу у протеклих 12 сати у потпуном стању приправности и да су спремни на све догађаје које их могу очекивати.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је претходно да је интервенцијом полиције јутрос у 5.30 минута, уз стриктно поштовање полицијских овлашћења, омогућено несметано одвијање железничког саобраћаја.

тањуг.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept