Početna » Кардиолог упозорава: Ако желите дуго да живите, престаните да једете ову врсту меса, многима је омиљено!

Кардиолог упозорава: Ако желите дуго да живите, престаните да једете ову врсту меса, многима је омиљено!

Одређене врсте меса могу имати штетне последице на здравље срца и допринети гојењу. Кардиолог др Баскар Семита, упозорио је на две такве врсте меса.



1. Прерађено месо

Прерађено месо је пуно штетних састојака. “То укључује сланину, кобасице, виршле и разне месне деликатесе”, каже доктор за „Схе Финдс“. Високи нивои натријума, засићених масти и конзерванса у прерађеном месу могу значајно повећати ризик од кардиоваскуларних болести. Редовно конзумирање прерађеног меса повезује се с већом учесталошћу срчаних болести и можданог удара, што га чини храном коју треба избегавати ако желите здраво срце и дуг животни век.

2. Црвено месо

Црвено месо често се конзумира због свог богатог укуса и високог садржаја протеина. “Ипак, конзумација великих количина црвеног меса може повећати ризик од срчаних болести због велике количине засићених масти”, упозорава кардиолог. Док повремена конзумација не мора представљати значајан ризик, редовне и велике порције могу довести до виших нивоа холестерола и повишеног крвног притиска, а обоје су фактори ризика за срчане болести. Умереност је кључна, а препоручљиво је ограничити унос ради доброг здравља и дугог живота.

најзена.ало.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept