Početna » Унапређење пољопривредне производње у сарадњи са Поштанском штедионицом

Унапређење пољопривредне производње у сарадњи са Поштанском штедионицом

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Александар Мартиновић разговарао је данас са председником Извршног одбора Банке Поштанске штедионице Бојаном Кекићем о свим потенцијалним могућностима за олакшавање и унапређење пословања пољопривредних произвођача, као и о успешном наставку међусобне сарадње.



Мартиновић је том приликом најавио потписивање меморандума о сарадњи ресорног министарства и Банке, у циљу обнављања сточног фонда и помоћи малим и средњим фармерима кроз кредите за изградњу објеката и куповину трактора, механизације и остале савремене опреме.

Он је указао на то да је Банка Поштанска штедионица годинама уназад респектабилан партнер Министарства пољопривреде, те да пољопривредници кроз посебне олакшице, преко Управе за аграрна плаћања, успешно конкуришу за средства која су им неопходна за унапређивање пољопривредне производње.

Саговорници су се осврнули на заједничко учествовање Министарства и Банке Поштанске штедионице у реализацији кредитне подршке малим хладњачарима на спровођењу Правилника о условима и начинима остваривања права на кредитну подршку, као и на заједничко спровођење Правилника о додели бесповратних средстава у оквиру пројекта за конкурентну пољопривреду (пројекат СЦАП).

Банка Поштанска штедионица од 2019. године, у сарадњи са ресорним министарством, нуди посебан кредитни производ намењен младим пољопривредницима за куповину пољопривредног земљишта са роком отплате од 20 година и уз каматну стопу од два одсто годишње, о чему је такође било речи на састанку.

Састанку су присуствовали и секретар Министарства Станија Вишекруна, шеф Кабинета и помоћник министра Ања Јавор, помоћник министра Ненад Катанић и директор Управе за аграрна плаћања Слободан Николовски.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept