Početna » (ВИДЕО) НОВА ПОЈАЧАЊА У КК МЛАДОСТ: Тренер Марко Ковачевић, Алекса Матић и Огњен Вукас

(ВИДЕО) НОВА ПОЈАЧАЊА У КК МЛАДОСТ: Тренер Марко Ковачевић, Алекса Матић и Огњен Вукас

Поред јачања играчког кадра, у Младости СП комплетирају и стручни штаб за дебитантску сезону у Кошаркашкој лиги Србије.

Наиме, шефу струке Иван Стефановићу и професору Михајлу Миљанићу помагаће доказани тренер Марко Ковачевић, који долази из хрватског прволигаша КК Стоја из Пуле, са којим паланачки клуб има дугодишњу сарадњу.




Школовани стручњак из Београда је својевремено био помоћник Кимету Богојевићу у Партизану, радио је са млађим селекцијама „црно-белих“, био у Радничком са Црвеног Крста. Две године је боравио у Немачкој.

Занимљиво да је у Пулу дошао по препоруци Александра Чубрила, чувеног кошаркаша Партизана, коме је био тренер.

Иначе, Марко Ковачевић се већ представио Паланчанима, јер је са Пуљанима био учесник турнира у Смедеревској Паланци, поводом 100 година Гоше ФОМ

Пето појачање Паланчана је млади и талентовани плајмејкер Огњен Вукас ( 21, 187 цм), који долази из сомборског Џокера, а прошао је комплетну омладинску школу Црвене звезде.

После три сезоне у клубу под патронатом Николе Јокића и искуства играња у КЛС-у, прихватио је изазовну понуду новог прволигаша.

По потписивању уговора, са директором Младости СП Миланом Симовићем, Огњен Вукас је изразио задовољство доласком у Смедеревску Паланку и амбициозан и организован клуб.


Шеста кошаркашка аквизиција Младости СП из Смедеревске Паланке је бек Алекса Матић (25, 193 цм), који стиже из хрватског прволигаша Стоје из Пуле.

Он је потписао уговор са директором Младости СП Миланом Симовићем и прикључио се припремама новог клуба за дебитантску сезону у Кошаркашкој лиги Србије.

Реч је доказаном кошаркашу, који је био репрезентативац Србије у млађим категоријама. Почео је каријеру у београдској Визури, три године је био у Меги, да би се отиснуо на колеџ у Америку (Университy Нортх Алабама)

Вратио је у европску кошарку и имао запажену сезону у поменутом тиму из Пуле у Првој лиги Хрватске. Бележио је 14,1 поен, уз 3 асистенције и 4,5 скокова по утакмици.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept