Početna » ПАКЕТИ ТЕМУ И АЛИЕКСПРЕСА ЋЕ БРЖЕ СТИЗАТИ ДО КУПАЦА У СРБИЈИ-Пошта Србије и Мађарске договориле сарадњу

ПАКЕТИ ТЕМУ И АЛИЕКСПРЕСА ЋЕ БРЖЕ СТИЗАТИ ДО КУПАЦА У СРБИЈИ-Пошта Србије и Мађарске договориле сарадњу

Поште Србије и Поште Мађарске договориле сарадњу за доставу робе купљене онлајн

Представници „Поште Србије“ и „Поште Мађарске“ потписали су данас билатерални Споразум који ће унапредити сарадњу између две националне поштанске службе у области прекограничне доставе пакета.

Споразум су потписали в.д. директора „Поште Србије“, Зоран Анђелковић и заменик генералног директора „Поште Мадарске“, Виктор Кохут.




Овим Споразумом, две поштанске службе постају овлашћени оператери за међусобну прихватну и испоруку прекограничних пакета, с циљем побољшања квалитета услуга и убрзања процеса доставе.

Очекивања двеју држава су да ће ова сарадња значајно унапредити ефикасност преноса пошиљки, посебно оних генерисаних путем електронске трговине, чиме ће се додатно оснажити трговинске везе између Србије и Мађарске.

Овај споразум требало би да, између осталог, нормализује доставу пошиљки у Србију и са платформи Али-експрес и Тему, које овдашњим купцима стижу са великим закашњењем у односу на купце из Европе и региона, а које може да се мери и месецима. Због тих проблема већ је и раније било разговора између надлежних у Србији и Кини, одакле долази највећи део робе.

– Ово је важан споразум који ће омогућити повећање прихода „Поште Мађарске“, али сасвим сигурно и „Пошти Србије“. Као што знате у последње време ми смо најважнији дистибутери када је реч о онајн продаји у Србији. У последњих месец дана бележимо изузетан скок свих пакетских услуга у нашој земљи који преко Поште Србије и Пост-експреса стижу, где је број пошиљки порастао преко 30 одсто. У августу ове године, очекујемо да ће се повећати за још 20 до 25 одсто, што је око милион и шест стотина пошиљки. Ово је један додатан задатак и посао за нас, како у Србији тако и за колеге у Мађарској. Грађани Србије ће сада брже, једноставније и јефтиније добијати све оно што се на међународној сцени продаје – рекао је Анђелковић.

Дуплирање броја пакетомата
Зоран Анђелковић, казао је и да се нада да ће до краја године повећати број пакетомата са око пет стотина постојећих на око хиљаду њих, који ће се наћи на важним локацијама у градовима широм Србије.
Такође, додао је и да је у плану да се у року од годину, годину и по дана, у Суботици отвори логистички, роботизовани центар за дисперзију и сортирање пошиљки које стижу преко територије Мађарске, чиме ће се скратити време чекања испоруке крајњим потрошачима/купцима.

Све оперативне процедуре у оквиру овог Споразума усклађене су са Конвенцијом Светске поштанске уније (УПУ), чиме ће се осигурати највиши стандарди у пружању поштанских услуга, а заменик генералног директора „Поште Мађарске“, Виктор Кохут, рекао је да се континуирано ради на томе да се односе учине што бољим.

– Пошта Србије је нама важан партнер. Учинићемо све што је до нас да кроз међународне односе добро сарађујемо и надам се да ћемо и убудуће потписивати овакве споразуме и заједнички радити на новим пројектима – казао је Кохут.

 



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept