Početna » (ВИДЕО) ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ УРУЧИЛО ДОНАЦИЈУ ЦРВЕНОМ КРСТУ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

(ВИДЕО) ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ УРУЧИЛО ДОНАЦИЈУ ЦРВЕНОМ КРСТУ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске са благословом Високопреосвећеног митрополита шумадијског господина Јована уручило је данас Црвеном крсту Смедеревске Паланке донацију у виду основних животних намирница и средстава за хигијену која је намењена корисницима Народне кухиње.


Донацију је Снежани Жарковић, секретару Црвеног крста Смедеревске Паланке уричио јереј др Стефан Дамјановић, управник Верског добровољног старатељства, а уручењу су присуствовали Архијерејски намесник протојереј-ставрофор Велибор Ранђић и волонтери Паланачког Црвеног крста.

– Дошли смо да уручимо помоћ са благословом нашег митрополита господина Јована шумадијског, уз помоћ волонтера Верског добротворног старатељства, онима којима је помоћ најпотребнија. У питању је помоћ у виду хране, у виду онога што Црвени крст свакодневно дели својим корисницима, онима којима је хлеб наш насушни данас потребан да би дочекали сутрашњи дан. Верујем да је ова помоћ сигурно добродошла, да ће значити и користити, а ми ћемо се и у наредном периоду уз помоћ свих људи добре воље трудити да помажемо и помогнемо овој организацији која битише и ради зарад других, да би други живели, казао је јереј др Стефан Дамјановић.

У питању су шећер, брашно, јестиво уље, со, пасуљ, пиринач и рибље конзерве. Донацију је Снежани Жарковић, секретару Црвеног крста Смедеревска Паланка уричио јереј др Стефан Дамјановић, управник Верског добровољног старатељства,

„Помоћ је значајна за 120 корисника програма Народне кухиње „, рекао је Никола Марковић волонтер црвеног крста .

– „Увек сам веома срећна у оваквим приликама и захвална у име свих оних којима се на овај начин побољшава квалитет живота.“ истакла је Снежана Жарковић , захваливши се Верском добротворном старатељству на донацији.

Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске „Свети Јован Милостиви“ је добротворна организација која делује у оквиру Епархије шумадијске Српске Православне Цркве.

Основна сврха деловања ове добротворне организације је спровођење различитих харитативних активности према потребитим појединцима, породицама и установама на подручју Епархије шумадијске, укључујући пружање помоћи угроженим групама и појединцима.

Из Црвеног крста и Верског добротворног старатељства Епархије шумадијске апелују на све који су у могућности да помогну угроженим грађанима и породицама.

Осим хране могу донирати одећу, обућу, школски прибор и друге потрепштине



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept