Početna » ПОЉОПРИВРЕДНЕ ЦЕНЕ ЛАГАНО ПАДАЈУ Појефтиниле стока, живина…

ПОЉОПРИВРЕДНЕ ЦЕНЕ ЛАГАНО ПАДАЈУ Појефтиниле стока, живина…

Цене пољопривредних и рибарских производа у периоду јануар - јун ове године у односу на исти период 2023. године у просеку су смањене за 9,3 одсто, саопштио је Републички завод за статистику (РЗС).

Цене тих производа су у јуну ове године у односу на исти месец прошле године, повећане за 4,3 одсто, али су у односу на мај ове године, у просеку смањене за један одсто. Посматрано по главним групама производа, у јуну, у односу на претходни месец, највећи утицај на пад цена забележен је у групи „стока и живина” од минус 3,9 одсто.



Посматрано по главним групама производа, у периоду јануар-јун ове године у односу на исти период 2023. највећи утицај на пад цена забележен је у групи „жита”, од чак 24,7 одсто, као и „индустријско биље” од минус 10,6 одсто. Посматрано по главним групама производа, у јуну у односу на исти месец претходне године, највећи утицај на раст цена забележен је код воћа за 20,2 одсто и индустријског биља за 17,2 одсто.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept