Početna » И СУНЦЕ И ОБЛАЦИ, ВРЕМЕ НИКАКО ДА СЕ ПРЕОБРАЗИ Још ћемо чекати НА ПРАВО ЗАХЛАЂЕЊЕ, али су могући ИЗНЕНАДНИ ПЉУСКОВИ; метеоропате, ОПРЕЗ

И СУНЦЕ И ОБЛАЦИ, ВРЕМЕ НИКАКО ДА СЕ ПРЕОБРАЗИ Још ћемо чекати НА ПРАВО ЗАХЛАЂЕЊЕ, али су могући ИЗНЕНАДНИ ПЉУСКОВИ; метеоропате, ОПРЕЗ

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је на краткотрајне временске непогоде од данас до 21. августа.

Како кажу, до средине следеће седмице у Србији ће бити променљиво и нестабилно, повремено са пљусковима и грмљавином.

Пљускови и грмљавина локално ће бити израженији уз град и јак и олујни ветар у зони најјачих пљускова, данас углавном у западним и јужним, сутра и у централним, а у среду и у северним пределима, наводи РХМЗ.



И сунце и облаци, од средине дана пљускови и грмљавина – температура мало пријатнија

У Србији променљиво облачно са сунчаним интервалима. Од средине дана у југозападним и јужним, а после подне и у западним и северозападним пределима нестабилно са пљусковима и грмљавином. Температура до 35 степени. Нестабилно до четвртка. Ветар слаб и умерен, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и јак југоисточни, увече на северозападу Србије у скретању на северни и северозападни.

У шест сати Београд је био најтоплији град у Србији,  са 25 степени. У Банатском Карловцу, Великом Градишту, температура је достигла 23 степена, а степен ниже регистрован је у Смедеревској Паланци. Степен мање измерено је у Сомбору, Новом Саду, Кикинди и Лозници. Најсвежије у Сјеници – 13 степени.

Најнижа температура данас ће се кретати од 17 до 25, а највиша од 31 до 35 степени.

У седмници пред нама очекује се постепено слабљење топлотног таласа, уз повећање нестабилности, каже РХМЗ. Почетком недеље биће спарно и нестабилно, уз смену сунчаних и облачних интервала, локалне пљускове са грмљавином, који ће понегде бити израженији са количином падавина и преко 20 мм за кратко време, град и појачан ветар, наводи РХМЗ.

Биометеоролошка ситуација може изазвати уобичајене тегобе код хронично оболелелих. Опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима. Очекиване су метеоропатске реакције у виду несанице и болова у мишићима. Неопходна је адекватна заштита од УВ зрачења.

Учесницима у саобраћају се препоручује да обрате пажњу на услове вожње, јер је могуће да ће им концентрација опадати.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept