Početna » НЕВРЕМЕ ИЗ ХРВАТСКЕ ИЗ САТА У САТ СВЕ БЛИЖЕ СРБИЈИ У неке делове донеће ГРАД и ОЛУЈНИ ВЕТАР

НЕВРЕМЕ ИЗ ХРВАТСКЕ ИЗ САТА У САТ СВЕ БЛИЖЕ СРБИЈИ У неке делове донеће ГРАД и ОЛУЈНИ ВЕТАР

Јаче невреме које је раније најављено, а које је претходно протутњало Хрватском, стиже и код нас током данашњег дана, а судећи по приказу на сајту Време и радар први на удару олује биће југозападни делови Србије.

РХМЗ се такође оглашавао поводом невремена, такође упозоривши да су на удару прво западни и јужни делови Србије.

„Пљускови и грмљавине данас после подне и увече биће чешћи на западу и југу Србије, док ће на северу и истоку бити суво са сунчаним интервалима и даље са максималном температуром око 35 °С.“, стоји у најновијем упозорењу РХМЗ.



У Србији ће данас бити променљиво облачно и топло време, са температуром до 35 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Од средине дана у југозападним и јужним, а после подне и у западним и северозападним пределима нестабилно са пљусковима и грмљавином.

Могући град и олујни ветар у зони најјачих пљускова

Пљускови и грмљавина локално ће бити израженији уз град и јак и олујни ветар у зони најјачих пљускова, данас углавном у западним и јужним, сутра и у централним, а у среду и у северним пределима, наводи се у упозорењу РХМЗ-а.

Ветар слаб и умерен, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и јак југоисточни, увече на северозападу Србије у скретању на северни и северозападни.

Најнижа температура од 17 до 25, а највиша од 31 до 35. У Београду данас променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од 21 до 25, а највиша око 34.

Како стоји у упозорењу РХМЗ, пљускови и грмљавине локално ће бити интензивнији (преко 20 мм за кратко време), праћени градом и јаким или олујним ветром.

Данас ће бити присутни претежно у западним и јужним крајевима, а сутра понегде и у централној Србији, док ће у среду бити изоловано и на подручју Војводине.

До средине следеће седмице у Србији ће бити променљиво и нестабилно, повремено са пљусковима и грмљавином.

Хидролошко упозорење

На Дунаву низводно од Сланкамена и на Сави наредних дана водостаји ће се кретати око и нешто испод ниских пловидбених нивоа. На Брзави, Моравици, Јадру, Колубари, Јабланици, Власини, Лугомиру, Ресави, Јасеници и Кубршници протицаји су се приближили минималним средње месечним вредностима 95%-не обезбеђености (биолошком минимуму).

Претходно, снажно невреме је јуче током дана погодило делове Хрватске, где је на удару био Сплит и његово шире подручје.

Велика количина кише пала је у кратком временском интервалу, јака олуја обарала је стабла, улице и подруми били су поплављени.

Невреме је задало озбиљан посао хрватским ватрогасцима који су углавном радили на санацији саобраћајница и уклањали почупана стабла, али и пумпали воду из поплављених подрума.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept