Početna » Berlin – glavni grad kradljivaca automobila

Berlin – glavni grad kradljivaca automobila

U Nemačkoj je prošle godine broj krađa automobila porastao za skoro 20 odsto, prema podacima osiguravajućih kuća. Da ostanete bez svog auta najviše rizikujete ako ste u Berlinu.

U čitavoj zemlji je 2023. ukradeno 14.585 vozila sa kasko osiguranjem, saopštilo je Savezno udruženje nemačkih osiguravajućih kuća. Ukupna ekonomska šteta od krađe automobila porasla je na više od 310 miliona evra.



„Berlin je i dalje prestonica kradljivaca automobila, statistički gledano, ovde nestane auto na svaka dva sata“, rekao je direktor Saveza Jerg Asmusen (Jörg Asmussen), prema saopštenju. „Gotovo svaka treća krađa automobila u zemlji desi se u Berlinu.“

Tokom 2023. u glavnom gradu je ukradeno 4.266 vozila sa kasko osiguranjem, što je za 46 odsto više nego prethodne godine. Poređenja radi, u Hamburgu je ukradeno 853 automobila, dok je u Bavarskoj nestalo 596 vozila.

Prema podacima Saveza, šteta za vlasnike se povećala. „U proseku su osiguravajuće kuće za svaku krađu isplaćivale gotovo 21.400 evra, što je oko šest odsto više nego prethodne godine“, rekao je Asmusen.

Kako se navodi, među lopovima su naročito popularni skupi SUV modeli.

Već tokom 2022. zabeležen je porast broja krađa automobila, nakon opadanja tokom pandemije.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept