Početna » Berlin poslao Trampu ironičnu poruku

Berlin poslao Trampu ironičnu poruku

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je navode republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa (Trump) da je odustajanje Nemačke od fosilnih izvora energije propalo.

Tramp je u TV duelu sa svojom demokratskom rivalkom Kamalom Haris (Harris) tvrdio da se Nemačka vratila izgradnji „normalnih elektrana“.



„Sviđalo vam se to ili ne, nemački energetski sistem je potpuno funkcionalan sa više od 50 odsto obnovljivih izvora energije“, navelo je ministarstvo na platformi Iks.

„I mi zatvaramo nuklearne i elektrane na ugalj, a ne gradimo ih“, stoji u objavi uz podsećanje da Nemačka planira da najkasnije 2038. potpuno prestane s upotrebom uglja za proizvodnju energije.

Ministarstvo se osvrnulo i na navode Trampa, koje je ponovio u TV duelu, da neregularni migranti u Springfildu, Ohajo, jedu kućne ljubimce. Lokalna vlast u Springfildu je, prema navodima medija, saopštila da joj takvi slučajevi nisu poznati.

„PS: Ni mi ne jedemo pse i mačke“, stoji u postu nemačkog ministarstva.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept