Početna » АПЕЛ ИЗ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ Многи греше када ово раде ЕВО КАКО ДА ВАМ УПЛАТА НЕ ОДЕ НА ПОГРЕШАН РАЧУН

АПЕЛ ИЗ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ Многи греше када ово раде ЕВО КАКО ДА ВАМ УПЛАТА НЕ ОДЕ НА ПОГРЕШАН РАЧУН

Пореска управа саопштила је данас да је у последње време примећено учестало неправилно обављање уплата по основу јавних прихода, због чега је пореским обвезницима саветовано да приликом плаћања обавеза посебно обрате пажњу на попуњавање позива на број одобрења у налогу за плаћање.

Само уплата са исправно попуњеним позивом на број одобрења може бити правилно раскњижена у пореском рачуноводству Пореске управе, наводи се у саопштењу и додаје да је позив на број одобрења јасно назначен на сваком управном акту којим се пореском обвезнику налаже уплата конкретне пореске обавезе, као и на упитима стања за појединачне рачуне јавних прихода.



Из Пореске управе указују и да се контролни број у позиву на број по моделу 97, а који је његов саставни део, може израчунати на сајту ове управе, те да је у делу правна лица/предузетници/физичка лица постављено објашњење у вези са контролним бројем по моделу 97 и структуром позива на број одобрења, као и  калкулатор за израчунавање контролног броја.

За израчунавање контролног броја, у поменути калкулатор потребно је у пољу “број“ унети, и то без размака, територију, односно троцифрени број општине или републике, ПИБ/БОП и словну ознаку уколико је то потребно, након чега се кликом на поље МОД 97 добија контролни број.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept