Početna » Бесплатни прегледи зуба за труднице, децу и пензионере широм Србије – не пропустите ову акцију!

Бесплатни прегледи зуба за труднице, децу и пензионере широм Србије – не пропустите ову акцију!

Министар здравља Златибор Лончар одржао је данас састанак са директорима и начелницима стоматолошких служби здравствених установа поводом наставка акције бесплатних превентивних прегледа, која ће се одржати у недељу, 29. септембра.

 

 

У термину од 8 до 17 часова, грађани ће имати прилику да обаве бесплатне стоматолошке прегледе у здравственим установама широм земље. Прегледи су намењени трудницама, породиљама (до годину дана од порођаја), старијим особама изнад 65 година, као и деци, младима до 18 година и студентима до 26 година.




Осим прегледа, по потреби ће бити пружене и стоматолошке интервенције као што су поправка, вађење или лечење зуба.

Министар Лончар је истакао значај превенције и здравља зуба, наглашавајући потребу да труднице и породиље искористе ову прилику како би контролисале здравље својих зуба.

„Настављамо акцију превентивних прегледа јер нам је циљ здрава Србија. Посебно позивам жене, труднице и породиље, које можда нису свесне да имају право на бесплатну стоматолошку заштиту, да искористе ову акцију. Недеља је нерадни дан, савршен тренутак за посету дому здравља и обављање прегледа,“ нагласио је Лончар.

Списак здравствених установа у којима ће се вршити прегледи биће доступан на сајту Министарства здравља.

24седам.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept