Početna » Републички геодетски завод: неосновано смо приказани као институција са ниским поверењем грађана

Републички геодетски завод: неосновано смо приказани као институција са ниским поверењем грађана

Републички геодетски завод (РГЗ) оценио је у данашњем саопштењу да је у последњем истраживању агенције Фактор Плус РГЗ неосновано приказан као институција са ниским поверењем грађана.



„Имајући у виду познате везе између сувласника агенције и одређених утицајних фигура, сматрамо да је неопходно указати на могућу пристрасност у представљању података о рејтингу Републичког геодетског завода. Изненадно укључивање РГЗ-а у анкетну листу представља изненађење само по себи“, наводе из РГЗ.

Додају да још веће изненађење представља пад са четвртог места које је РГЗ заузимао, одмах после цркве, војске и полиције и да би таква промена, да је заиста заснована на стварним подацима, морала бити праћена великим поремећајима на тржишту непокретности, што се, како наводе није десило у последњих седам тромесечја, када је  тржиште стабилно, а цене прате инфлацију.

„Министар Горан Весић, који је отворено покренуо кампању против Републичког геодетског завода, близак је пријатељ сувласника агенције Фактор Плус, што доводи у питање непристрасност и објективност истраживања. Сврха оваквог објављивања са ниским резултатом РГЗ-а има за циљ да се овај податак искористи као аргумент у негативној агенди ад хоц Радне групе за притисак коју је формирао министар Весић“, тврди РГЗ у саопштењу.

Овакво рангирање у РГЗ сматрају делом шире кампање против ове институције. Наводе да Завод бележи континуирани напредак и посвећеност у модернизацији услуга, дигитализацији процеса и унапређењу транспарентности и да грађани који свакодневно користе њихове услуге знају за квалитет сервиса који пружају.

„Све наше активности су јавно доступне и мерљиве кроз резултате, а не кроз наручен рејтинг. О нашем рејтингу говоре међународне институције, признања, као и међународни стандарди које смо увели“ , наводи се у саопштењу РГЗ, преноси Танјуг.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept