Početna » НЕВРЕМЕ СТИГЛО У СРБИЈУ, ЦРНИ ОБЛАЦИ НАД ВОЈВОДИНОМ: Ево када ће се проширити и на остатак земље

НЕВРЕМЕ СТИГЛО У СРБИЈУ, ЦРНИ ОБЛАЦИ НАД ВОЈВОДИНОМ: Ево када ће се проширити и на остатак земље

ПРЕМА најави Републичког хидрометеоролошког завода Србије (РХМЗ), наоблачење са кишом и падом температуре данас је прво захватило Бачку, те је услед погоршања времена у Бачу пао град величине ораха.

Изнад већег дела Србије данас ће бити претежно сунчано и топло, али уз постепену промену времена у другом делу дана, према РХМЗ најави.

– Наоблачење са кишом, падом температуре и умереним и јаким северозападним ветром које ју захватило Бачку, касније после подне и увече прошириће се и на остале пределе Војводине, као и на западну и централну Србију, условлјавајући и локалну појаву плјускова с грмљавином, док се на југу и истоку земље падавине очекују тек током ноћи ка недељи – наводи РХМЗ.



Како је даље додато, интензивни пљускови са грмљавином током вечери и крајем дана очекују се на северу и западу земље, локално од 20 до 40 mm.

Хладни талас је стигао у Србију преко севера земље, где је у појединим градовима забележена температура око 15 степени.

– Највеће шансе за грмљавину овог поподнева су у Мачванском и Колубарском округу, Сремском и на територију све 3 Бачке, као и на северу Баната. Силовити пљусак и олујни ветар ће бити појаве из најјачих брзопремештајућих конвективних ћелија у овом региону. Приземни хладни форнт прелази преко северне и западне Србије.

У недељу хладно и ветровито са кишом

Из РХМЗ најављују и да се сутра очекује облачно, ветровито и хладно време, местимично с кишом уз умерен и јак северозападни ветар, који ће на истоку Србије имати и олујне ударе.

– Дневна температура биће у паду за 10 до 15 степени у односу на данас и у већини места биће у интервалу од 12 до 16, на истоку понегде и до 19 степени. После подне и увече постепени престанак падавина, прво на северозападу. У првој половини следеће седмице јутра хладна, током дана претежно сунчано и постепено топлије – најавио је РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У Бачко, Банату, Срему и западној Србији данас је на снази наранџасти метео аларм због кише, док је жуто упозорење на снази због грмљавине и у Брограду, Шумадији, Поморављу и југозападној Србији. На подручју КиМ, као и у југоисточној Србији на снази је жути метео аларм због високе температуре.

Највиша температура у већини места биће од 27 до 32 степена Целзијуса, осим на северозападу Бачке, где ће бити осетно хладније, тачније око 17 подеока.

Кишни облак изнад Србије

Субота – 18 часова

У току вечери и ноћи на северу и западу Србије очекују се веома обилне падавине, а очекује се да шадне од 20 до 50 литара кише. Док нас сутра, тачније у недељу, очекује право јесење време — очекује се облачно и осетно време са кишом, праћено пљусковима и грмљавином, док се кишни облак премешта на исток.

Дневна температура биће у паду за 10 до 15 степени у односу на данас, док ће у већини места бити у интервалима од 12 до 16 степени, а понегде и до 20 подеока.

Почетак следеће недеље најављује хладна јутра, сунчане дане и постепено топлије време.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept