Početna » (ВИДЕО) Конференција о вештачкој интелигенцији у ОШ Олга Милошевић у Смедеревској Паланци

(ВИДЕО) Конференција о вештачкој интелигенцији у ОШ Олга Милошевић у Смедеревској Паланци

У ОШ Олга Милошевић 24. септембра успешно је реализована завршна конференција поводом ширења резултата пројекта Вештачка интелигенција у сузбијању ризика од напуштања школовања. Конференцију је отворио директор школе, Дарко Димитријевић, а координатор пројектног тима, Јасмина Милићевић, је представила нове резултате и награде. Затим је учитељица, Слађана Вукосављевић, представила пројекат, резимирала активности и приказала важне закључке.



На тему вештачке интелигенције говорили су гости уживо и путем видео позива. О могућностима примене вештачке интелигенције у индустрији говорио је инжењер електротехнике, Душан Манчић. Практичне примере употребе вештачке интелигенције и њене предности представио нам је професор, Алеxиеи Дингли, који више од две деценије спроводи истраживања у овој области.

О вештачкој интелигенцији у образовању говориле су: Катарина Алексић, руководитељка центра за образовну технологију Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Данијела Шћепановић, аналитичар образовне политике и образовни технолог Министарства просвете.

Наставница информатике, Катарина Башчаревић, гостима је представила апликацију ЕдуцАИте, софтвер који је настао у овом пројекту, а служи деци и наставницима као отворени образовни ресусрс.

Посебно задовољство нам је било да угостимо ученике из пет основних школа: ОШ „Никола Тесла“ из Голобока, ОШ „Лазар Станојевић“ из Ратара, ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца, ОШ „Ђорђе Јовановић“ из Селевца и ОШ „Брана Јевтић“ из Кусатка. Они су дошли у пратњи својих наставнике информатике и технике и технологије. Радионице са њима одржао је наставник технике и технологије, Лазар Рашковић. Ученици су имали прилику да виде и пробају да управљају дроном. Затим су се такмичили радећи задатке из математике, енглеског језика и дигиталне писмености у апликацији ЕдуцАИте. На крају су имали прилику да програмирају на мБот роботима. Без обзира на резултат такмичења сви ученици су добили награде за учешће у пројекту.

Драги гости су нам биле колеге из ОШ „Андра Савчић“ и професор Војислав Андрић из Ваљева.Захваљујемо се свима који су подржали овај догађај и својим присуством на конференцији показали да имамо исте погледе на образовање наше деце.

Интересовање гостију и говорника, колега из различитих европских земаља који се овом темом баве у различитим аспектима су сведоци важности ове теме која није нова, али је веома актуелна.

 



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept