понедељак, септембар 30, 2024
Početna » ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ЈОШКЕ ШИЉАНА 3. ОКТОБРА У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ У ПАЛАНЦИ

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ЈОШКЕ ШИЉАНА 3. ОКТОБРА У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ У ПАЛАНЦИ

Позивамо Вас у Галерију савремене уметности у четвртак 3. октобра где ће свечано бити отворена самостална изложба слика Јошкина Шиљана „Дубоке дубине“ у 20 часова.


Јошкин Шиљан (1953, Пирот) je по вокацији инжењер грађевине, сликарством се бави од 1987. године, а званично излаже од 1994. године. Излагао је у свим значајнијим галеријским просторима у Србији и региону, а посебно га истиче учешће у светски познатим смотрама наивне, маргиналне и арт брут уметности. Учесник је великог броја самосталних и групних изложби, уметничких колонија и резиденцијалних програма у земљи и иностранству.

Изложба „Дубоке дубине“, може нам разотрикити разноврсне симболе, који нам Јошкин Шиљан приказује на један помало ироничан начин о еросу и танатосу као и о облицима масовне културе, поигравајући се са постављеним догмама и проблемима људске егзистенције.

Позивамо вас да присуствујете овој изузетној изложби и доживите свет колористичког сликарства Јошкина Шиљана.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept