Početna » На родитељски долазе са адвокатима, због оцена спреми да иду и на суд: Нови тренд по неким српским школама, родитељи шокирани

На родитељски долазе са адвокатима, због оцена спреми да иду и на суд: Нови тренд по неким српским школама, родитељи шокирани

Нови тренд да родитељи ангажују адвоката за одлазак на родитељске састанке, да ђаци не смеју код психолога, педагога или директора без истог проширио се и у Србији.

Све то илуструје алармантну ситуацију у обазовном систему јер је између разредних старешина, наставника, директора и родитеља направљен већи јаз и неповерење иако је образовање и васпитање детета на првом месту чини се да сада баш и није. Како полако одмичемо од почетка школске године родитељи су имали и прве родитељске састанке на којима су појединци, веровали или не, долазили са адвокатима.




О овом бизарном тренду покренула се полемика и на друштвеној мрежи X.
– Каже другарица јуче била на родитељском. Родитељи једног детета послали адвоката на састанак – наводи се у објави испод које су се низали коментари шокираних корисника:

– Жива истина. Другарица ми је професор и стварно има родитеља који долазе са адвокатом – пише у првом коментару, док у другом стоји:

– Дешава се то и по западним земљама. Случајеви кад дете нема те оцене које родитељи очекују (високо образовани, чија деца немају њихове капацитете, а они то нису у стању да прихвате). Долазе на родитељски са адвокатима и иду чак и на суд због оцена. Баш прошле недеље сам прочитала један чланак о случају где је дете испало из гимазије и где су родитељи ишли чак до врховнох дрзавног суда у Берну са залбом. На крају нису успели, али то ствара хаос за школе. Нико нема капацитета да се бави таквим случајевима.

Међутим, многи су се питали и шта ће адвокат на родитељском и због чега разредне старешине дозвољавају њихово присуство.

– До једне основне школе ученика водили и доводили момци из приватног обезбеђења – тврди један отац:

– Слање на родитељски адвоката који заступа родитеље је притисак на наставно особље, друге родитеље и друге ученике, а и маркетинг “посебног статуса” заступаних родитеља – нагласио је један корисник.

курир.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept