Početna » ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА КРЕДИТЕ И СТИПЕНДИЈЕ: Ево ко може да конкурише

ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА КРЕДИТЕ И СТИПЕНДИЈЕ: Ево ко може да конкурише

Министарка је истакла да у том смислу стотине најбољих добија и стипендије

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић честитала је данас на свечаности на Правном факултету бруцошима 216 генерације студената на избору факултета на којем ће, како је нагласила, направити битне кораке не само за њих већ и за цело друштво и свет.

– Традиција коју ваш факултет има обавезује вас да будете грађани света а за то мора имати национални и професионални идентитет и баш данас почиње тај део вашег жвиота. Високо образовање вам, између осталог даје и могућност да правда, право, демократија и њени принципи пре свега постану саставни део вашег професионалног живота – поручила је Ђукић Дејановић.



Она је нагласила да Влада Србије заиста сматра да је виско образовање изузетно битан сегмент образовања.

– Студентски стандарди и све што је битно за услове у којима ћете учити и живети, није само ствар вас и ваших родитеља већ и државе – рекла је она.

Министарка је истакла да у том смислу стотине најбољих добија и стипендије.

– Данас почиње пријављивање за кредите и стипендије, не заборавите да ваше колеге посебно оне које имају просек изнад 9.5 имају велику шансу да поправе свој материјални статус и себи олакшају могућност да учествујћи и у ван предметним активностима, културном, спортском и јавном животу, граде себе и читаво наше друштво – рекла је она.

Подсетила је да је време студирања време за вршњачке комуникације које су нешто што се на факултету стиче и доживљава на начин да преставља лично богатство сваког појединца.

Министарка је у име Владе Србије изразила огромно задовољство што је велики број оних на које смо поносни баш на овом факутлету завршио студије, мастер и докторске програме.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept