Početna » ЕПС ПОЛАКО ЗАТВАРА ПОЈЕДИНЕ БЛАГАЈНЕ ОД 1. НОВЕМБРА: Онлајн плаћање струје преузима примат

ЕПС ПОЛАКО ЗАТВАРА ПОЈЕДИНЕ БЛАГАЈНЕ ОД 1. НОВЕМБРА: Онлајн плаћање струје преузима примат

ЕПС је данас објавио да чак 87 одсто грађана рачуне за електричну енергију плаћа преко портала „Увид у рачун“, пословних банака и Поште Србије, а свега 13 одсто на благајнама „Електропривреде Србије“. Због тога, као и, како се наводи у саопштењу, унапређења ефикасности, дигитализације услуга и оптимизације трошкова од 1. новембра сукцесивно ће доћи до престанка благајничког рада у пословницама ЕПС-а.




Истовремено, у наредних годину дана од 1. новембра до 30. октобра 2025. корисници који буду плаћали рачуне преко портала и апликације „Увид у рачун“ оствариће попуст од 30 динара на наредном рачуну и на тај начин неће имати трошак провизије.

Број корисника електронског сервиса “Увид у рачун“, тврде из ЕПС-а, расте из дана у дан и премашио је 600.000, објашњавајући да је то додатно убрзало тренд смањења броја трансакција на благајнама. На порталу и апликацији грађани могу да преузму и плате рачун, имају преглед потрошње и уплата у последње три године, као и низ других корисних информација.
За грађане који желе да измире рачуне на шалтерима Банке Поштанске штедионице у наредних шест месеци омогућена је нижа провизија у износу од 30 динара, наводи се у саопштењу, уз напомену да је „Електропривреда Србије“ раније свима који пређу на електронски рачун омогућила додатни попуст од 50 динара на сваком наредном рачуну.
Грађани ће у пословницама ЕПС, као и до сада, моћи да добију све информације о уговорима и рачунима, као и да поднесу рекламације, закључује се у саопштењу.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept