Početna » ЗНАТЕ ЛИ ШТА КИСЕЛА ВОДА РАДИ ТЕЛУ? Многи мисле да је корисна, а ево како утиче на здравље

ЗНАТЕ ЛИ ШТА КИСЕЛА ВОДА РАДИ ТЕЛУ? Многи мисле да је корисна, а ево како утиче на здравље

Уколико имате обичај често да пијете газирану воду, ваља знати колико је то заправо добро

Природне газиране воде су богате отопљеним минералима попут натријума, хлорида, калцијума, јода и калијума, чији састав одређује укус и лековита својства. Препоручују се за хидратацију током појачаног знојења те у случајевима дехидрације.



Газирана вода је освежавајући напитак који осим хидратације има и друге здравствене бенефите: помаже у регулацији телесне тежине, подстиче пробаву, побољшава функцију бубрега, регулише телесну температуру, концентрацију и позитивно утиче на расположење, позитивно утиче на расположење. 

ПХ вредност газиране воде је између три и четири, што је благо кисело, али не утиче на укупну киселост тела, као што би многи помислили.

Многи то не знају, али газирана вода такође може повећати ниво лептина и подстаћи осећај ситости, што је чини корисном за контролу апетита и подршку разним врстама дијета.

Ипак, препорука је да се велике количине минералне воде не конзумирају одмах након интензивне телесне активности или тренинга, како би се избјегло евентуално нарушавање равнотеже електролита у организму.

Према неким студијама, газирана вода заправо помаже да прочистите грло и побољшате способност гутања, што ćе помоćи вашем укупном варењу.

У двонедељној студији, 40 особа које су пиле газирану воду су чешćе празнили црева него што је уобичајено, због чега је 58% учесника пријавило смањење проблема са затвором, пише Eat This Not That.

Иако је истраживање ограничено, неки кажу да конзумирање газиране воде заправо може да помогне у побољшању здравља срца снижавањем ЛДЛ (лошег) холестерола и шеćера у крви, а истовремено повеćавајуćи ХДЛ (добар) холестерол.

Такође је објављено да се процењени ризик од смањења срца током 10 година умањио за 35% када се пије газирана вода.

Крстарица



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept