Početna » ДАРИЈА КИСИЋ: Од недеље Торлакова вакцина против сезонског грипа доступна широм Србије

ДАРИЈА КИСИЋ: Од недеље Торлакова вакцина против сезонског грипа доступна широм Србије

В. Д. директора Института за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак" Дарија Кисић најавила је данас да ће у недељу сви грађани који се јаве на превентивне прегледе први имати прилику да приме домаћу вакцину против сезонског грипа коју је произвео Институт "Торлак", док ће сви други то моћи да учине већ од понедељка 7. октобра.

Кисић је за Танјуг рекла да је вакцина бесплатна и доступна на свим пунктовима широм Србије и позвала све грађане да се одазову вакцинацији.



– У приоритетној групи се налазе оне особе које имају већи ризик за настанак компликација, уколико дође до инфекције, јер, нажалост, различите компликације могу да се десе, па чак не тако ретко, и смртни исходи. То су пре свега особе које имају хронична обољења, хронично обољење кардиоваскуларног система, респираторног система, бубрежног, затим различита метаболичка обољења, укључујући и дијабетес, неуролошка обољење и различита друга имунодефицијентна стања –  рекла је Кисић.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept