Početna » ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ ОД 7. ДО 13. ОКТОБРА: На удару возачи и пешаци, ево шта ће се контролисати

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ ОД 7. ДО 13. ОКТОБРА: На удару возачи и пешаци, ево шта ће се контролисати

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 7. до 13. октобра 2024. године, спроводиће међународну акцију под називом „Фокус на путу“, која ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја непрописног коришћења мобилног телефона од стране возача, као и непрописног коришћења мобилног телефона и слушалица од стране пешака приликом преласка коловоза.



Акција ће истовремено бити спроведена у 31 европскoj земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Коришћење мобилног телефона током вожње повећава ризик од саобраћајне незгоде за четири до чак 20 пута, што чини овај прекршај једним од тренутно највећих проблема безбедности саобраћаја на путевима.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, око пет одсто пешака непрописно користи мобилни телефон или слушалице приликом преласка коловоза, док се проценат возача који непрописно користе мобилни телефон за време вожње креће од четири до 10 одсто, у зависности од врсте возила.

Припадници саобраћајне полиције, од почетка ове године, санкционисали су више од 32.000 возача због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње и око 2.700 пешака због непрописног коришћења телефона или слушалица приликом преласка коловоза.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept