Početna » ПРЕДСТАВНИЦИ ОШ ” ЂОРЂЕ ЈОВАНОВИЋ” ИЗ СЕЛЕВЦА НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА УЧИТЕЉА У АМБАСАДИ РУСИЈЕ

ПРЕДСТАВНИЦИ ОШ “ ЂОРЂЕ ЈОВАНОВИЋ“ ИЗ СЕЛЕВЦА НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА УЧИТЕЉА У АМБАСАДИ РУСИЈЕ

У амбасади Русије у Београду је поводом Дана учитеља, приређен пријем за наставнике руског језика. У Русији звање учитеља имају сви просветни радници у основним и средњим школама.




Окупљеним гостима празник су честитали амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко, министар просвете Славица Ђукић Дејановић и прослављени глумац Милош Биковић.
Посебно је наглашена важност учења руског језика у очувању и ширењу духовних, историјских, али и економских веза између две земље.
Истакнуто је да су наставници руског језика, својим радом и залагањем, били и остали та најважнија карика у учењу руског језика, али и у упознавању културе, историје и традиције и јачању веза два братска народа.
Пријему су присуствовали и директор Руског дома Јевгениј Баранов, као и предавачи на течајевима руског језика.
За наставнике је уприличен културно-уметнички програм у извођењу пијанисте Московске филхармоније Јулије Казнецове, солисте симфонијског оркестра театра Бољшој Екатарине Ивањенко и солиста Народног позоришта из Београда Софије Матјушинске и Лева Семјонова.
После уметничког програма уприличен је коктел на коме су гости и домаћини уз дружење размењивали искуства и сугестије како да се учење руског језика учини још квалитетнијим и лакшим.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept