Početna » ПЛАТЕ У СРБИЈИ СУ НАЈВИШЕ У РЕГИОНУ Вучић: Професионални војник имао је плату од 33 хиљаде, а данас обичан војник 82 хиљаде динара

ПЛАТЕ У СРБИЈИ СУ НАЈВИШЕ У РЕГИОНУ Вучић: Професионални војник имао је плату од 33 хиљаде, а данас обичан војник 82 хиљаде динара

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије гостовао је у емисији Хит-твит на ТВ Пину где је истакао да су плате у Србији највише у региону, и да је наша земља претекла многе земље региона по висини прихода.

– Морао сам да помогнем Вучевићу и Малом да скинемо више од 3 милијарде евра захтева министара јер би то унуштило земљу… Прочитаћу вам део, доктор специјалиста је имао плату 67 хиљада, а у јануару 2025. биће преко 120 хиљада…



Професионални војник са 33 хиљаде, а данас обичан војник на 82 хиљаде динара… Само да видите шта смо урадили у претходних десет година. Показало се да политика рада, марљивости је она која се увек исплати – казао је Вучић.

Показало се да је политика рада и марљивости, као и тешких одлука, она која се увек исплати, истакао је.

– Плата учитеља и разредног старешине износи 103.879, то је основна плата. Да ли је то довољно? Није никад и то је добро, да људи желе и осећају да је држава снажна и да жели више, само морамо да будемо фер према себи и кажемо шта је велика ствар, а шта може да буде боље. Разлика у платама је између 120 и 125 одсто, колико је стандард бољи и већи.

Говорећи о јавном дугу, Вучић је казао да нам он никада није био нижи.

Како је истакао Вучић, Србији није проблем јавни дуг, те је открио да је он 46,4% у односу на БДП и да је то такође историјски ниво.

– Никада нам нижи није био јавни дуг у последњих не знам колико година. Оно што је важно то је да морамо да држимо то под контролом на сваки могући начин и мислим да ћемо у томе успети – истакао је Вучић.

Потом је истакао да су постојале банке које су служиле за пљачкање народних пара, те појаснио како је тада изгледао модус операнди пљачкања Србије.

Генерална секретарка Удружења банака Србије Марина Пападакис је истакла да кредитни рејтинг подразумеава да је премија ризика земље нижа, те да то повећава БДП за 0,6% годишње у наредних пет година, доводи до уштеда на страни расхода што оставља простор за инвестиције и социјална давања.

О рату на Блиском истоку

Председник Србије је казао да у наредних 48 сати очекује жесток одговор Израела

– Ја сам у Њујорку има неколико чудних састанака и много сам научио тамо. Они су били затворени за јавност и ту су били најмоћнији људи света… Постоји ствар у савременом свету где свако добије простор за деловање, посебно јер људи не траже нешто што је нормално, добро и вредно пажње. Људе привлачи оно лоше и негативно. Зато се појављују људи које никада не бисте узели ни за потпредседника кућног савета… Али, то се неће променити у ери социјалних мрежа. Биће све више оваквих ствари где ћете морати да слушате полуписмене. Не дао Бог да се дочепају власти, држава није играчка… Ово је сувише озбиљно и то не може ни да привуче пажњу. Очекујем у наредних 48 сати жесток одговор Израела, напад на иранска не само либанска постројења – рекао је Вучић.

Што се сукоба тиче, он се осећа по цени нафте, казао је председник.

– О томе морамо да бринемо и повећана цена ће у неком даљем периоду значити промену и других цена, мислим на цео свет… Америка то себи не сме да дозволи. Сва моћ Америке почива на три ставке, ја нисам противник већ само рационалан… Једна је најјефтинија нафта и бензин готово у целом свету, јефтина храна и треће је да стамбени простор добијете да га отплаћујете цео живот, али га имате. То је суштина Америке, на изразито вредним људима – рекао је, па додао:

– Мислим да немају луксуз да дозволе рат, али да ли може да измакне контроли, па може… Све што су мислили да могу да контролишу и наносе штету Русији то може да се врати као бумеранг јер ситуација на фронту није једноставна за украјинску страну, пред нама је да то пратимо. Када се све то догађа у свету, мислите да ће неко да каже “добро је да немамо рат”… Мисле да се то тамо негде дешава, ја могу себи да дозволим да то кажем. Нас се не тиче шта се збива споља. Тако нисмо схватали ни кад је пао Берлински зид, нисмо схватили да будемо јединствени током деведесетих, да се обрачунавамо са руководством Српске и да ће то проћи некажњено… Никад нисмо разумели шта је економска моћ… Све се у свету променило, само се ми правимо да не видимо то. Ово што се дешава у Америци, стало је мало више од четири недеље до избора и то је фасцинантно што се Маск појавио на Трамповом скупу. Он је интелектуалац и геније… Није једноставан у комуникацији, и он зна о Србији много ствари.

Вучић је рекао да ми свој интерес треба да гледамо и како да сачувамо своју земљу и да водимо рачуна јер се у свету “слонови туку” и Израел има војску са којом мало ко може да се мери.

– Амерички ХИМАРС је слабији од истог оруђа Израела, у свему је слабији, а реч је о врхунски прецизном која наноси велику штету Русији. Изарелски дронови су много јефтинији него амерички рипери, а постижу једнаке ако не и боље резулате као амерички – рекао је Вучић.

Додао је да се компликују односи, говорећи о ембаргу Макрона за продају оружја.

– Израелски војник или дрон што види то иде кроз компјутерски систем и то сви виде. Ово су први дигитални ратови и веома их је тешко савладати… Свакако ће Хезболах и Иранци нанети штету, али Израел има велику доминацију… Ми ћемо покушати да урадимо и нешто променимо у наредне три године, и да ту врсту оперативности обезбедимо у нашој војсци и потребна су велика улагања – казао је Вучић.

Председник је најавио да ујутро у пет иде у Хамбург, затим путује у Тиват, па ће размислити шта ће да ради са Дуборовником.

– Ја се борим за слободарски пруступ своје земље, то је најтеже – рекао је Вучић.

24седам.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept