Početna » Сударили се атобус и воз на пружном прелазу код Смедеревске тврђаве

Сударили се атобус и воз на пружном прелазу код Смедеревске тврђаве

Синоћ око 22 и 30 на пружном прелазуи код Смедеревске тврђаве дошло је до судара аутобуса и воза. Грешка је, очигледно, до возача аутобуса који није поштовао обавезу засутављања, а срећа у несрећи је да није било повређених.



Још две су срећне околности; да возови на тој деоници, баш због таквих евентуалних непредвиђених „сусрета“, обавезно успоре, као и да је у аутобусу било само десетак путника, да није реч о неком „бусу“ који превози децу на екскурзијама, а каквих је на том потезу сваког дана много на оближњем паркингу.

Полиција је одмах изашла на лице места, обављен је увиђај, ни возач аутобуса ни машиновођа нису имали алкохола у крви. Саобраћај на овом делу пруге је нормализован око поноћи, путници аутобуса су увелико отиши не чекајуии да се заврши увиђај.

С обзиром да није било повређених, а да је штета на аутобусу процењена на око 40.000 динара, локомотива воза је само огребана, против возача аутобуса ће бити поднета прекршајна пријава у редовном поступку, потврђено нам је у Полицијској управи у Смедереву.

Извор Подунавље.инфо Фото: Вибер група СД патрола



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept