Početna » ЕПС: Шалтери само за информације, плаћање рачуна у Поштанској штедионици уз провизију од 30 динара за износе до 6.000 динара

ЕПС: Шалтери само за информације, плаћање рачуна у Поштанској штедионици уз провизију од 30 динара за износе до 6.000 динара

Грађани ће од 1. новембра моћи да плаћају рачуне за електричну енергију у Пошти, банкама и другим платним институцијама, јер ће Електропривреда Србије (ЕПС) сукцесивно укидати благајнички рад у својим пословницама. Ово је очекивана одлука, с обзиром на то да свега 13% грађана користи ЕПС-ове благајне за плаћање рачуна, док преостали део рачуне плаћа путем портала, банака или Поште Србије.



Извршни директор за снабдевање у Електропривреди Србије, Александар Бјеличић, изјавио је да грађани који своје рачуне буду плаћали на шалтерима Поштанске штедионице за износе до 6.000 динара, могу очекивати провизију од само 30 динара. Осим тога, корисници ЕПС портала који плаћају путем апликације „ЕПС Увид у рачун“ добиће попуст од 30 динара, као и додатни попуст од 5% за електронско плаћање. Ове погодности ће важити све до 31. октобра 2025. године.

„Грађани ће и даље моћи да добију све информације о својим рачунима, уговорима, да поднесу рекламације и добију остале потребне информације на шалтерима, али ће све више бити усмеравани на електронске начине плаћања“, нагласио је Бјеличић.

Бјеличић је подсетио да ЕПС већ одобрава попуст од 5% за редовно плаћање рачуна, који користи 65% корисника, а додатни попуст од 50 динара могу остварити сви корисници који се одлуче за електронски рачун. Ове мере су део шире стратегије ЕПС-а да подстакне грађане на коришћење дигиталних услуга и смањи гужве на шалтерима.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept