Početna » Лепе вести за најстарије! КРКОБАБИЋ НАЈАВИО 13. ПЕНЗИЈУ као и новчану помоћ ЕВО НА КОГА се то односи

Лепе вести за најстарије! КРКОБАБИЋ НАЈАВИО 13. ПЕНЗИЈУ као и новчану помоћ ЕВО НА КОГА се то односи

На Новосадском сајму, под слоганом „За безбрижну старост“, данас је министар за бригу о селу Милан Кркобабић свечано отворио Сајам за пензионере.

Под слоганом „За безбрижну старост” јуче је отворен десети по реду Сајам за пензионере у Аули Новосадског сајма, а манифестацију, која траје и данас до 18 сати, отворио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић, који је том приликом најавио повећање пензије али и помоћ грађанима старијим од 65 година са ниским примањима.



– Повећање пензија ће бити од 10,9 одсто. Председник Александар Вучић и ја смо дуго разговарали и сложили се да се прихвати став да пензије прате плате. Чуо сам од својих претходника да Град Нови Сад брине о својим најстаријим суграђанима, и то је добро, јер наставља политику господина Милоша Вучевића који је претходних година био градоначелник. Жеља нам је да пензионери који имају мање пензије добију неку врсту тринаесте пензије, као и 150 евра месечно за оне који су старији од 65 година и који нису остварили право на пензију – казао је Кркобабић.

Према речима заменика градоначелника Ђурађа Јакшића, Нови Сад континуирано ради на усавршавању система услуга за старије суграђане.
– Наша је дужност да покажемо међугенерацијску солидарност и да вам олакшамо и учинимо срећнијим пензионерске дане. Град Нови Сад сваке године шаље 400 корисника пензије у бање, што је пракса која ће бити настављена и у наредном периоду, као и исплата једнократне помоћи најугроженијим лицима, плаћање режијских трошкова за летовалишта, домове, повластице у јавном превозу – рекао је Јакшић.

По речима организатора, циљ манифестације је да пензионери квалитетно проведу слободно време, да се забаве и друже, провере своје здравље, учествују у разним радионицама, концертима, наградним играма.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept