Početna » Како проверити неплаћене казне и казнене поене: Све што треба да знате

Како проверити неплаћене казне и казнене поене: Све што треба да знате

Да ли сте икада желели да проверите своје евентуалне неплаћене казне? Сазнајте како то можете учинити лако и брзо путем „Регистра неплаћених казни и других новчаних износа“ на сајту Министарства правде.

За возаче у Србији који желе да провере своје евентуалне неплаћене казне, најлакши начин је путем „Регистра неплаћених казни и других новчаних износа“ доступног на сајту Министарства правде. У само два-три клика, грађани могу сазнати да ли имају неку неплаћену казну. Потребно је да на страници Рнк.сипрес.суд.рс означе да су физичко лице, упишу своје име, презиме и ЈМБГ, а затим кликну на поље „Претрага“.




Ако не постоје неплаћене казне, систем ће приказати обавештење: „Нема резултата за задате критеријуме претраге“. У случају да постоји новчана казна, корисник ће добити све потребне информације о казни, као и инструкције за плаћање.

Регистар неплаћених казни представља електронску базу података у којој се чувају све неплаћене новчане казне, трошкови поступка и други новчани износи изречени одлуком прекршајног суда. Овај систем омогућава ефикасније праћење и наплату казни, што доприноси повећању безбедности на нашим улицама.

Казнени поени за саобраћајне прекршаје уносе се у јединствени регистар МУП-а, којем увид имају само овлашћени службеници. Када возач сакупи 18 поена, може остати без дозволе у року од три дана. Информације о броју казнених поена возачи могу проверити у МУП-у уплатом од 780 динара.

Да бисте проверили свој број казнених поена, потребно је да на сајту еуправа.гов.рс покренете услугу, упишете личне податке, изаберете услугу „возачке дозволе“ и након тога одаберете поље за издавање обавештења о броју казнених поена. Након генерисања уплатнице, сачекајте да стигне извештај који можете подићи и на шалтеру МУП-а.

Правилници о вођењу евиденције о казненим поенима предвиђају јасне процедуре за одузимање возачких дозвола. Када возач сакупи 18 поена, може изгубити дозволу, а време до поновног добијања није ограничено и може трајати дуже од две године. Возач којем је већ одузета дозвола због скупљених 18 поена, следећи пут ће изгубити дозволу након скупљених 15, а затим 12 поена.

Казнени поени се поништавају након две године. Када возач добије пресуду о забрани управљања због казнених бодова, прво мора да плати све прекршаје које је учинио. Након тога, потребно је добити заштитну меру коју одређује суд, након чега следи 90 дана мировања и нови лекарски преглед.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept