Početna » Упозорење за све Гмаил кориснике: Ваш налог је можда угрожен, ово треба да проверите

Упозорење за све Гмаил кориснике: Ваш налог је можда угрожен, ово треба да проверите

Гугле се суочава с новим таласом софистицираних напада на Гмаил кориснике, при чему се хакери све више ослањају на вештачку интелигенцију. Према званичним подацима Гугла, Гмаил тренутно има више од 2.5 милијарди корисника, што га чини привлачном метом за преваранте.


Један од примера долази од консултанта за ИТ решења, Сема Митровића, који је недавно готово постао жртва реалистичне АИ преваре путем телефонског позива. Све је почело када је добио обавештење о покушају опоравка Гмаил налога, што је уобичајен метод за фишинг нападе. Митровић је игнорисао први покушај, али је након недељу дана примио позив из САД-а, који се представљао као подршка из Гоогле-а. Током разговора, лажни представник му је рекао да је његов Гмаил налог компромитован и да су подаци већ преузети.

Митровић је, користећи Гоогле претрагу, открио да број заиста припада Гоогле страницама, али то је била само паметна техника која би лако могла преварити кориснике који нису технички потковани. Ова врста преваре користи панику и поверење како би корисници непромишљено деловали, пише Форбес.

Како се заштитити од АИ превара?
Гоогле препоручује да користите “Адванцед Протецтион” који сада укључује пасскеy подршку. Овај програм пружа висок ниво сигурности корисницима који су подложни нападима, као што су новинари и политичари. Коришћењем пасскеy-а и напредних заштитних функција, постаје готово немогуће да хакери преузму контролу над налогом, чак и ако имају приступ корисничком имену и лозинци. Провера идентитета кроз биометрику и додатне заштитне мере чине ову опцију изузетно сигурном за све Гмаил кориснике.

У свету где преваранти користе све софистицираније технике, остаје кључно бити опрезан и не реаговати импулзивно на необичне захтеве. Гоогле вас никада неће контактирати изненада телефонским позивом, а коришћење њихових алата за заштиту, као што су Напредни заштитни програм и пасскеy, може вам помоћи да будете корак испред превараната.

телеграф.рс



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept