Početna » Тему не може да постигне, враћају новац и за пакете који су послали: Београђанка добила наруџбину, па јој легло…

Тему не може да постигне, враћају новац и за пакете који су послали: Београђанка добила наруџбину, па јој легло…

Популарна апликација “Тему”, која је преко ноћи постала популарна и у Србији, толико је затрпана поруџбинама да су се њени запослени потпуно погубили и почели да враћају новац и за пошиљке које су уредно испоручене купцима.

Управо то се догодило једној читатељки Курира која је преко ове апликације поручила пар одевних предмета и дечије играчке.



– Чекала сам мало дуже на испоруку, али је поруџбина стигла у обећаном року. Све што сам поручила било је уредно упаковано. Деца су се обрадовала играчкама које су скроз у реду, док се испоставило да су моје две хаљине обилчне крпе које никад нећу обући. Али то је то што сам поручила и ту нема грешке. Међутим, после пар дана стигла ми је порука да ће ми бити враћен новац пошто ми пошиљка није испоручена. Била сам у некој гужви, а у страху да је нека превара у питању нисам ни прочитала поруку до краја – прича Ј. Ч. из Београда.

Према њеним речима таман кад је заборавила на поруку из Тему-а, стигла јој је порука из банке.

– Кад сам видела поруку о уплати око 3.400 динара сетила сам се тог обавештења са Тему-а и проверила на апликацији банке ко је уплатио новац. Испоставило се да је то стварно Тему урадио. Вероватно су нешто помешали. Могуће и да је пакет стигао касније од предвиђеног рока, али у том случају они уплаћују неку сићу као обештећење због кашњења. Али код мене је у питању нека забуна. Било како било, ја сада не знам како да им вратим паре. Ако буду тражили уплатићу им новац, јер сам ја све купљене производе добила – каже саговорница Курира.

Да је у мору поруџбина и пошиљки настала некеква озбиљна збрка на Тему-у потрвжује и Дејан Гавриловић из Удружења потрошача “Ефектива”.

– И ја сам један до тих људи којима је пакет стигао уредно на време, а после недељу дана ми је стигла порука да ће ми бити рефундиран новац за тај пакет зато што га нисам добио. То је очигледно нека грешка и одмах сам их контактирао преко чет бота да сам добио пакет и да не желим да ми враћају новац. Рекли су да не могу да зауставе поступак рефундације, али да ја могу, када ми новац легне не рачун, да им га вратим. И послали су ми линк преко кога могу да им вратим паре. И на томе је остало, јер ми новац још није уплаћен. Након два дана добио сам ново обавештење да су ми одобрили 220 динара кредита за наредну куповину због кашњења тог истог пакета. То показује колика је збрка код њих јер за исти пакет у једној поруци кажу враћамо вам новац јер пакет није стигао, а у наредној се извињавају што пакет касни и дају кредит за куповину од 220 динара. Поента приче је да је збрка и ко буде поштен вратиће им паре, ко није неће – истиче Дејан Гавриловић.

Ипак, они који су добили и пакет и новац назад не би требало да се радују превише, јер како пише на сајту Тему, уколико им се пакет не врати, новац који су рефундирали купцу могу да скину са његовог рачуна по њиховом нахођењу на основу историје куповине.

У КОЈИМ СЛУЧАЈЕВИМА ТЕМУ ВРАЋА НОВАЦ:

На сајту Тему наводе се примери како и у којим случајевима Тему враћа новац купцима:

Можете да добијете повраћај новца унапред, а повраћај новца ћемо издати тек када доставите повратни пакет. Ако не примимо производе за поврацај, можемо да вам наплатимо преко првобитног начина плацања. Повраћај новца унапред ће бити одобрен на основу ваше историје куповине и по нашем находењу.
Можете да добијете тренутни повраћај новца, када ћемо повраћај новца издати пре него што вратите производе. Ако не примимо производе за повраћај, можемо да вам наплатимо преко првобитног начина плаћања. Тренутни повраћај новца ће бити одобрен на основу ваше историје куповине и по нашем находењу.
За повраћаје новца за враћене производе, обрадићемо ваш повраћај новца након што примимо производе и они прођу проверу квалитета. Ако је враћени производ коришћен, оштећен, недостају му делови или је оштећен због неправилног паковања током повратне испоруке, повраћај новца ће бити смањен како би се надокнадила изгубљена вредност производа.
Повраћај средстава за производе који недостају: Пронађите одговарајућу поруџбину у центру за подршку, а затим изаберите „производ/делови који недостају” да бисте се пријавили за повраћај средстава или контактирајте корисничку подршку/добављача за помоћ.
Повраћај средстава за пошиљку која се приказује као достављена, али није примљена: Пронађите одговарајућу поруџбину у центру за подршку, а затим изаберите “пошиљка се приказује као достављена, али није примљена” да бисте се пријавили за повраћај средстава или контактирајте корисничку подршку/добављача за помоћ.
У зависности од ваше финансијске институције, повраћај новца на оригинални рачун плаћања може да потраје 5 до14 радних дана (до 30 дана). Оригинална накнада за испоруку се не враћа ако повраћај робе није проузрокован грешком Тему-а. Трошкови осигурања, ако постоје, такоде се не враћају.
Можете одабрати да прихватите Тему кредите уместо повраћаја новца према оригиналном начину плаћања.
Повраћај новца у Тему кредите је бржи од оригиналног начина плаћања.
Тему кредити немају рок трајања.
Повраћаји новца на Тему кредит обично не могу бити поништени након што су обрађени.
еспресо / Курир



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept