Početna » НЕ ТРЕБА ВАМ ДИПЛОМА ФАКУЛТЕТА, А ПЛАТА ДО 150 ХИЉАДА Дефицитарно занимање, ево које две ствари се траже

НЕ ТРЕБА ВАМ ДИПЛОМА ФАКУЛТЕТА, А ПЛАТА ДО 150 ХИЉАДА Дефицитарно занимање, ево које две ствари се траже

Због убрзаног технолошког развоја многи послови нестају јер ретко ко сада жели да се испрља на радном месту. Зато је све више дефицитарних занимања, а магационер је једно од њих.

Компаније за ове раднике нуде зараду која иде и до 150.000 динара, а да бисте обављали овај посао, не треба вам диплома високог образовања, једино се инсистира на одговорности и педантности.

Складиштење робе је важна ставка како за велике тако и за мале фирме чије пословање почива на дистрибуцији производа у разним индустријама: прехрамбеној, модној, аутомобилској, фармацеутској… У магацине се складишти, на пример, роба која се произведе док не буде испоручена у пословнице или на кућну адресу у случају доставе, али и производи и сировине које компаније увозе.




Посао магационера у основи подразумева контролу пријема и отпреме робе из складишта, слагање робе на основу добијених налога, као и спровођење месечних, кварталних и годишњих пописа. Често се од ових радника тражи и поседовање возачке дозволе јер је управљање виљушкаром, комбијем или другим возилима често у опису посла.

Плате магационера

Просечна плата магационера је око 80.000-85.000 динара, а радници почињу са око 60.000-65.000 динара. И у овом послу је могуће остварити значајне бонусе и повећати зараду, па то компаније често истичу у први план у огласима за посао. Вишегогодишње искуство се такође награђује, па радник може бити унапређен на позицију руководиоца магацина. Они месечно могу зарадити око 130.000-150.000 динара, како се наводи у једној понуди.

У многобројним огласима за ово дефицитарно занимање се често наглашава могућност сталног запослења и да се обично раде прве смене. У неким компанијама се ради од понедељка до петка, а негде до суботе. Уколико је посао у Београду, на пример, радницима се често обезбеђује смештај и топли оброк.

У жељи да пронађу магационере, послодавци нуде и могућност усавршавања и друге бенефите као што је слободан први школски дан ако запослени има школарца, додатне стимулације за маме и тате, обезбеђен годишњи систематски и специјалистички преглед и слично. Пажњу нам је привукао оглас за укупно 500 радника овог профила. Поред магационера, траже и возаче, а они су ипак први на листи дефицитарних занимања у Србији и шире.

Квлификације магационера

Посао у магацину захтева врло одговоран приступ јер само мала грешка при бројању или обележавају артикала, може угроизити целу испоруку. Зато се предантност и систематичност у раду посебно вреднује. Важне су и организационе способности јер се често ради о великим количинама робе. У једном огласу на интернету у категорији „Профил кандидата“ стоји да радник у магацинском простору мора бити „сналажив, виспрен, одговоран“.

Поред возачке дозволе коју смо помињали, предност је познавање рада на рачунару и то основних programma МС Excel-a и МС Office програма. Такође, пожељно је и познавање енглеског језика, ретко немачког и то у случајевима када компанија послује у овом говорном подручију.

Послодавци инсистирају и на тимском раду и комуникацији са централом и другим запосленима у магацину, али и компанији уопште.

Магационер мора бити и физички спреман јер овај посао захтева вишесатно стајање и активност, па је погодан за оне који воле динамично радно окружење.

Посао за студенте

Посао у магацину студентима може бити добар извор зараде. У огласима се обично траже омладинци од 16 до 30 година за утовар и истовар робе.

Један послодавац у понуди који оглашава на интернету даје дневница за лакше физичке послове као што су декларисање и чишћење магацина око 3.000, док је за теже физичке послове (истовар камиона и декларисање тешких артикала) – 3.500 динара.

Такође, истакнуто је да омладинци морају бити „способни и физички спремни“. Радно време им је у две смене, односно 08:00-16:00 или 16:00-22:00 ч. током пет дана у недељи, викенд је често слободан.

На другом сајту смо пронашли да је студентима сатница за посао у магацину око 350 динара.

Biznis.kurir.rs



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept