Početna » КИНЕЗИ ХОЋЕ ДА ОТВОРЕ ФАБРИКУ АУТОМОБИЛА У СРБИЈИ, ОВАЈ ГРАД ИМ ЈЕ НАЈВЕРОВАТНИЈИ ИЗБОР Ево која ће возила излазити с трака

КИНЕЗИ ХОЋЕ ДА ОТВОРЕ ФАБРИКУ АУТОМОБИЛА У СРБИЈИ, ОВАЈ ГРАД ИМ ЈЕ НАЈВЕРОВАТНИЈИ ИЗБОР Ево која ће возила излазити с трака

Кинески произвођач електричних аутомобила, компанија ЈМЕВ, разматра изградњу фабрике у Србији, а Сремска Митровица је једна од потенцијалних локација за ову инвестицију, пише Информер.

Градоначелник Сремске Митровице, Бранислав Недимовић састао се са представницима компаније ЈМЕВ, и разговарали су о могућностима улагања у овај град.

Након састанка у Градској кући, делегација је обишла радне зоне у Сремској Митровици, како би се детаљније упознали са потенцијалом за будућу инвестицију.



Очигледно се у преговорима стигло прилично далеко.

Компанија је део Јианглинг Моторс Цорпоратион Гроуп (ЈМЦГ) и од 2019. године послује као заједничко предузеће са Рено групом, која има 50% удела у ЈМЕВ-у. Циљ ове сарадње је проширење Реноове присутности на кинеском тржишту електричних возила и убрзавање развоја ЈМЕВ-а у сектору нове енергије.

ЈМЕВ се бави развојем и производњом електричних аутомобила, укључујући моделе попут Yизхи ЕВ3, Е160, и Е200, који су познати по повољној цени и аутономији у градском саобраћају. Компанија користи напредне технологије као што су модуларне платформе и интегрисане системе за контролу батерија и мотора, а такође је укључена у истраживање и развој повезивости возила путем 5Г мрежа​.

Ова компанија се посебно истиче својим доприносом у развоју електричних возила у Кини и продала је преко 100.000 возила од свог оснивања, уз планове за даљу експанзију на глобалном тржишту.​



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept