Početna » ОБЈАВЉЕНЕ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ево колико ћемо плаћати бензин и дизел наредних седам дана

ОБЈАВЉЕНЕ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ево колико ћемо плаћати бензин и дизел наредних седам дана

Нове цене горива биће на снази до следеће петка 25. октобра.

Стигле су нове цене горива, тако да ће од данас од 15 часова, на пумпама у Србији литар евро дизела коштати 195 динара, а литар бензина европремијум БМБ биће 182 динара.



Ако поредимо са претходним износима, и дизел и бензин су поскупели за динар.

Цене нафте у свету

Цене нафте наставиле су да падају јер су се умањили страхови од ескалације сукоба на Блиском истоку.

Референтна нафта Брент појефтинила је за око 5,3 одсто на 73,34 долара по барелу, пре него што се цена делимично вратила на око 74,45 долара за барел. Реч је о паду цене од скоро 10 одсто у односу на недавни врхунац од 81,16 долара прошле недеље.

Цена америчке сирове нафте WТИ (Wест Теxас Интермедиате) такође је значајно опала у уторак, за више од четири одсто на око 70,70 долара за барел, према подацима специјализованог портала за мониторинг енергетског тржишта Оил Прице.

Аналитичари приписују пад извештајима да је Израел саопштио америчким званичницима да ће, у случају напада на Иран, гађати само војне циљеве, а не нафтне или нуклеарне објекте.

Додатни разлози за пад цена су знакови смањене потражње укључују недавне разочаравајуће податке о инфлацији и трговини у Кини, као и прогнузу ОПЕЦ-а од понедељка да ће раст глобалне потражње бити мањи него што се очекивало ове и следеће године.

Нове цене горива биће на снази до следеће петка 25. октобра.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept